Președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, fost primar de Chișinău, a depus astăzi la Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală (CECE) semnăturile pe care le-a colectat pentru a se înregistra în campania electorală pentru alegerile parlamentare. 

Chirtoacă vrea să candideze pe circumscripția uninominală nr. 32 (Chișinău suburbii), din care face parte și localitatea Colonița, unde se află casa părintească a fostului edil al capitalei.

„Aceste alegeri sunt și vor fi o bătaie de joc în adresa votului exprimat de omul de rând (…). Participă pentru că altă cale nu avem deocamdată”, a declarat Chirtoacă, după ce a depus semnăturile la CECE.

Membrii CECE au la dispoziție cinci zile pentru a decide dacă îl înregistrează pe Dorin Chirtoacă în calitate de candidat. Dacă astăzi nu va mai depune nimeni semnăturile pe această listă și președintele PL va fi înregistrat în cursă, atunci numele lui va apărea în buletinul de vot pe poziția a patra. Dacă astăzi va mai solicita vreun candidat înregistrarea pe această circumscripție, atunci, la ora 17:00, se va face extragerea la sorț, pentru a se stabili ordinea candidaților în buletinele de vot.

Pe circumscripția nr. 32 mai candidează Mihail Popșoi de la ACUM DA PAS, Nina Costiuc de la PDM, Svetlana Popa de la PSRM și Sergiu Cebotari de la PP ȘOR.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!