/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

ANI face „lumină” și explică cine poate primi certificatul de integritate și ce informații include

missing
22 ianuarie 2019, ora 11:36

ANI este obligată să elibereze fiecărui solicitant acest certificat, dacă este depusă solicitarea, cu respectarea procedurii legale. Mai mult, informațiile și mențiunile din certificatul de integritate nu reprezintă o informație subiectivă, ci o listă deplină de date concrete, prevăzute de lege, precum și constatări care au rămas definitive prin decizii judecătorești. În certificatele de integritate nu pot fi introduse informații vehiculate în presă sau informații privind acțiuni judiciare care nu sunt finalizate definitiv”, se spune într-un comunicat al ANI.

În același timp, reprezentanții instituției spun că potrivit Legii Integrității și Codului Electoral, Certificatul de integritate include exclusiv următoarele informaţii despre actele de constatare rămase definitive în ultimii trei ani în privinţa candidaților la funcții elective:
– despre averile nejustificate constatate;
– conflictele de interese consumate constatate;
– restricţiile încălcate constatate;
– incompatibilităţile nesoluţionate constatate;
– limitările încălcate constatate şi interdicţiile de a ocupa o funcţie publică sau de demnitate publică, ce derivă din actele de constatare ale Autorităţii Naţionale de Integritate sau din hotărârile judecătoreşti, care au rămas definitive.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram