Pe pagina web a Curții de Apel Cahul a dispărut agenda ședințelor programate în dosarul lui Ilan Șor, președintele Partidului ȘOR și candidat la alegerile parlamentare din februarie, cu excepția a două ședințe, care au avut loc anul trecut, în lunile aprilie și mai. Rugați să comenteze, reprezentanții Curții de Apel Cahul ne-au spus că ședințele sunt închise și din acest motiv nu mai sunt vizibile.

Reprezentanții Curții afirmă că prin încheierea din 23 mai 2018 a Colegiului judiciar al Curții a dispus examinarea cauzei penale de învinuire a lui Ilan Șor în ședință închisă. Astfel, „ca reacție la scrisoarea parvenită de la Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești din 18 ianuarie 2019, referitor la ședințele de judecată, care în Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor au fost bifate greșit cu mențiunea „ședința publică”., la solicitarea Agenției instanța de apel a operat modificări prin bifarea cu mențiunea „ședință închisă” în programul Integrat de Gestionare a Dosarelor, ședințele de judecată petrecute în regim închis. Din acest motiv pe Portalul Național al Instanțelor de Judecată în rubrica „agenda ședințelor de judecată”, nu este vizibil, cauza penală sus menționață”, se arată într-un răspuns pentru TV8.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!