/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/FOTO. VIDEO/ Sute de oameni, în fața Președinției la întrevederea lui Dodon cu reprezentanții Mișcării Populare în susținerea Președintelui țării

missing
22 ianuarie 2019, ora 12:21

Cât timp oamenii s-au adunat în fața Președinției, presa a fost ținută în interiorul clădirii și a fost lăsată să iasă doar cu puțin timp înainte de ieșirea lui Igor Dodon în fața mulțimii.

„Acolo este o sală de 300-350 de oameni, dar n-o să încăpem toți. Data viitoare trecem în sala de viz-a-viz. Acolo încape mai multă lume. De acord? – Da!”

Curtea a fost umplută cu oameni din toate colțurile țării, majoritatea bărbați, veniți să-l susțină pe președinte. Printre ei se aflau și militari în rezervă.

„Să-l susținem. – Cum? – Iaca așa, cum? – Conform legitim. – Cum îl susțineți? – După lege. După constituție. Pur și simplu as ne adunăm pașnic și as îl susținem, pentru că el este din toate părțile împins din campania electorală”.

„O să ne adunăm, o să protestăm, atâta timp cât o să fie nevoie. – Ce sunteți gata să faceți pentru Igor Dodon? – Sunt gata să fac orice pentru domnul Igor și pentru întreaga națiune moldovenească”.

„– Înțelegeți, Mișcarea Populară este o forță nelegitimă, în primul rând, este o forță a poporului, pur și simplu”.

„-Cum ați aflat despre formarea acestei Mișcări? – Avem acolo care ne informează. – Dar cine sunt ei? Cine vă informează? – Partidul Socialiștilor”.

Am încercat să vorbim și cu tinerii care erau prezenți la eveniment. Lângă un grup se afla și deputatul PSRM, candidat din partea formațiunii pe lista națională, Vladimir Odnostalco.

„Ne-au chemat să susținem pe președinte. – Cine v-a chemat? – Cine? Cum să vă spun? Așa”.

După ce a ținut un discurs în fața oamenilor, președintele a făcut și o baie de mulțime.

„- Igor Nicolaevici, noi suntem pentru d-voastră, toți ofițerii, din toată țara. – Dacă ceva, punem corturi aici sau nu? Să apărăm președinția”.

Nici Igor Dodon nu a precizat ce acțiuni va întreprinde Mișcarea Populară patriotică, dar a ținut să menționeze că formarea acesteia nu ar avea legătură cu campania electorală.

Vă spun, nu are nimic legătură cu alegerile parlamentare și veți vedea, dacă nu vor fi careva situații de force majore, atunci activitățile de bază vor fi deja începând cu luna martie. Dacă se va încerca din nou, prin încălcarea Constituției, prin interpretarea Constituției, să se ajungă la eventuale încercări de suspendare a președintelui, eu consider că oamenii vor veni și mă vor susține în aceste tentative”, Igor Dodon, președintele R. Moldova.

Igor Dodon a anunțat prima dată despre crearea Mișcării Populare la sfârșitul lunii decembrie, când și-a ținut conferința de totalizare după doi ani de mandat. Inițiativa ar fi venit din partea a zeci de oameni care ar fi trimis solicitări la Președinție, a declarat atunci șeful statului. Dodon a mai precizat că cei prezenți astăzi la eveniment ar fi fost organizați de grupuri de inițiativă, fără a fi coordonate de instituția prezidențială. Și primarul de Orhei, Ilan Șor, a creat o Gardă Populară la Orhei, al cărei scop este să asigure ordinea publică, alături de polițiști.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram