/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/VIDEO/ Și-a schimbat părerea? Ce spunea și ce spune Andrian Candu despre certificatele de integritate

missing
22 ianuarie 2019, ora 15:02

„Foarte mulți acuzau și în special opoziția că certificatele de integritate vor fi un instrument de barieră, sau de piedică pentru înregistrarea candidaților ceea ce nu s-a întâmplat deoarece nu am văzut astăzi niciun caz când sau cel puțin nu am văzut incidente grave când candidații nu s-au putut înregistra datorită faptului că nu au primit certificate de integritate. Toți care au dorit, potrivit legii, au primit certificatele de integritate”, a declarat Candu în cadrul breafingului săptămânal al PDM.

Președintele Parlamentului a mai specificat că certificatul dat este o măsură de prevenire a corupției, deși pe 14 octombrie în cadrul unei emisiuni de la Prime TV, Candu cu referire la certificatul de integritate a declarat: „Noi nu degeaba am introdus acel certificat de integritate, ca persoane ca Șor să nu poată să ajungă să fie participanți în procesul electoral”.

Totuși, după ce Ilan Șor a obținut certificatul, Candu a declarat pe 13 decembrie „Dacă chiar, să zicem, deși poate nu cred, că o persoană condamnată, cum e și Ilan Șor, devine deputat, asta nu îl salvează. Procurorii au venit, l-au ridicat frumușel din sala plenului și l-au dus”, a spus șeful legislativului.

Certificatul de integritate este unul din actele obligatorii pe care doritorii de a candida la alegerile parlamentare din februarie 2019 trebuiau să-l prezinte la Comisia Electorală Centrală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram