/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ PSRM acuză trei concurenți electorali că au colectat semnături pentru candidații lor prin minciună. Ce spun aceștia

24 ianuarie 2019, ora 14:02

„Și în Capitală și în regiunile țării, acești oponenți, în primul rând partidele spoilere au adunat semnături pentru candidații lor, spunând oamenilor că colectează semnături pentru candidații PSRM, pentru candidatul nostru, înțelegând că oamenii vor semna pentru socialiști, dar în realitate semnau pentru candidații de la Partidul Șor, Comuniști și a lui Usatâi”, a declarat Vlad Bătrâncea în cadrul unei conferințe de presă.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a partidului Șor, Alina Șargu, a spus că nu comentează acuzațiile. Ilian Cașu, reprezentantul Partidului Nostru, a declarat în schimb că atâta timp cât PSRM nu prezintă dovezi aceste afirmații sunt niște „declarații sterile, niște minciuni”. Reprezentanții PCRM nu au răspuns la telefon pentru a oferi un comentariu. Vom reveni ulterior cu o reacție.

În cadrul aceleiași conferințe, Bătrâncea a declarat că PSRM a înregistrat mai multe cazuri când activiștii partidului au fost intimidați, șantajați …, însă nici partidul, nici activiștii nu s-au adresat organelor de drept pentru sesiza despre aceste cazuri.

„Noi oferim asistentă juridică calitativă și apărăm drepturile fiecărui coleg din teritoriu. Este o poziția partidului că noi nu facem dramă, noi încercăm să rezolvăm aceste situații”, a precizat Bătrâncea.

De asemenea, Fadei Nagacevschi, juristul PSRM, a menționat că de la începutul perioadei electorale și până în prezent, formațiunea a monitorizat cu atenție comportamentul actorilor electorali, în special al „actorilor mari”. Potrivit lui, spre regret, sunt constatate acțiuni de utilizare a resurselor administrative, de implicare a persoanelor străine în acțiuni de agitație electorală, finanțări suspecte etc. Juristul a amintit și despre o dezbatere care a avut loc în România, cu participarea reprezentanților Blocului electoral ACUM. În opinia sa, este o campanie electorală deschisă, făcută pe banii unei fundații străine. „Cu siguranță această situație strigătoare la cer va fi denunțată la Comisia Electorală Centrală pentru a se expune”, a declarat Fadei Nagacevschi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram