/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Un altfel de raport de monitorizare a alegerilor, prezentat de Promo-LEX: „Încălcări nu au fost!”

missing
24 ianuarie 2019, ora 12:37

„Încălcări nu au fost, totul decurge conform planurilor partidelor politice, acțiuni de intimidare a nu au fost”, anume așa informații trebuie să conțină rapoartele de monitorizare a alegerilor, prezentate de Promo-LEX, în opinia unor concurenți electorali, spune Ion Manole, președintele acestei asociații.

„Datele celui de-al treilea raport arată că totul decurge conform planurilor partidelor politice avizate cu autoritățile publice relevante. La capitolul acțiuni de intimidare ale activității misiunilor de observatori nu sunt și, probabil, nu sunt planificate. La capitolul secții de votare putem spune că apreciem creșterea numărului de secții de votare de la 100 la 125. La capitolul conflicte în Registrul de Stat al alegătorilor, am constatat că, din cauza sărbătorilor de iarnă, registratorii nu au atras atenția asupra a celor peste 6000 de conflicte identificate, dar situația va fi corectată în următoarele șapte zile”, a spus Ion Manole.

„Chiar dacă campania electorală încă nu a început, concurenții electorali continuă să organizeze evenimente cu tentă electorală, în scopul informării obiective a alegătorilor privind prevederile programelor acestora. Atestăm câteva cazuri izolate de utilizare a resurselor administrative. Nelipsite în această perioadă de monitorizare au fost și cadourile cu tentă electorală, dar trebuie să subliniem că ele toate sunt în beneficiul alegătorilor și trebuie tratate corespunzător”, a mai spus președintele Promo-LEX.

Ion Manole a spus acesta este un flashmob, prin care vor să transmită un mesaj către actorii politici și opinia publică: „Vrem să facem apel pentru a ne lăsa misiunea nostră de observatori să-și facă treaba conform metodologiei și conform practicii pe care am exercitat-o în ultimii zece ani de zile”, a spus președintele asociației.  

La finele lunii decembrie a anului trecut, Partidul Democrat din Moldova (PDM) a transmis un comunicat de presă în care s-a arătat nemulțumit de primul raport de monitorizare al Asociației Promo-LEX, care făcea referire la încălcările candidaților electorali, sesizate în perioada preelectorală pentru alegerile parlamentare din luna februarie. În comunicat se menționa că raportul „necestită mai multă obiectivitate, mai mult profesionism și analize mai profunde”.

Atunci, Promo-LEX a calificat aceste informații ca o tentativă de a intimida misiunea de observare.

Vezi și:

Promo-LEX: Observatorii din teritoriu sunt urmăriți de persoane care se legitimează verbal că sunt de la Poliție și SIS

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram