Pe pagina web a Curții de Apel Cahul a dispărut agenda ședințelor programate în dosarul lui Ilan Șor, președintele Partidului ȘOR și candidat la alegerile parlamentare din februarie, cu excepția a două ședințe, care au avut loc anul trecut, în lunile aprilie și mai. Reprezentanții Curții de Apel Cahul ne-au spus că la solicitarea Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești instanța de apel a operat modificări prin bifarea ședințelor din dosarul lui Șor cu mențiunea „ședință închisă”, în schimb Agenția susține că a cerut Curții de Apel să întreprindă măsurile de rigoare pentru a asigura documentarea corectă a dosarului electronic nominalizat.

Reprezentanții Curții afirmă că prin încheierea din 23 mai 2018 a Colegiului judiciar al Curții a dispus examinarea cauzei penale de învinuire a lui Ilan Șor în ședință închisă. Astfel, „ca reacție la scrisoarea parvenită de la Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești din 18 ianuarie 2019, referitor la ședințele de judecată, care în Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor au fost bifate greșit cu mențiunea „ședința publică”., la solicitarea Agenției instanța de apel a operat modificări prin bifarea cu mențiunea „ședință închisă” în programul Integrat de Gestionare a Dosarelor, ședințele de judecată petrecute în regim închis. Din acest motiv pe Portalul Național al Instanțelor de Judecată în rubrica „agenda ședințelor de judecată”, nu este vizibil, cauza penală sus menționață”, se arată într-un răspuns pentru TV8.

În același timp, Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești susține că „în legătură cu faptul că la 15 ianuarie 2019 toate ședințele de judecată care au avut loc la dosarul indicat au avut bifată în Program mențiunea „ședință publică”, iar la situația din 17 ianurie 2018 mențiunea „ședință publică” a fost debifată de către angajații instanței pentru o parte din ședințe, la 18 ianuarie 2018 Agenția a solicitat Curții de Apel Cahul întreprinderea măsurilor de rigoare pentru a asigura documentarea corectă a dosarului electronic nominalizat și neadmiterea de către angajații instanței în viitor asemenea erori în alte cazuri”.

Suplimentar Agenția a comunicat că informația plasată de către angajații instanțelor judecătorești în Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor pentru documentarea dosarelor electronice în privința ședințelor de judecată planificate, hotărârilor, încheierilor judecătorești, se reflectă în mod automat pe Portalul Național al Instanțelor Judecătorești, iar în cazul admiterii unor erori, acestea pot fi corectate doar de angajații instanțelor judecătorești care dispun de drepturi de acces în Program

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!