Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au respins sesizarea lui Ion Terguță, candidat din partea blocului ACUM DA PAS pe circumscripția uninominală nr. 17 (Nisporeni), prin care acesta a cerut scoaterea lui Vlad Plahotniuc, candidatul Partidului Democrat (PD) pe aceeași circumscripție. 

Motivul respingerii sesizării este că Terguță a depus sesizarea prea târziu. Potrivit lui Iurie Ciocan, membru al CEC, în sesizare se vorbește despre fapte care au avut loc pe 3 ianuarie, iar sesizarea a fost depusă pe 22 ianuarie, termenul legal fiind de trei zile.

Ion Terguță nu a fost de acord cu poziția CEC-ului și a spus că a sesizat Comisia imediat ce a văzut imaginile video pe internet.

„Noi nu am fost martorii acestui eveniment, a fost un video pe care l-am descoperit întâmplător și l-am contestat imediat, dar noi cetățenii vrem să avem certitudinea că acestă procedură este legală și aplicată egal pentru toți concurenții”, a spus Terguță la ședința CEC.

La rândul său, Iurie Ciocan i-a recomandat candidatului să se adreseze în instanța de judecată pentru a-și revindeca drepturile.

Pe lângă Vlad Plahotniuc și Ion Terguță, pe circumscripția Nisporeni a mai fost înregistrat și candidatul Partidului Socialiștilor Pavel Artamonov.

alegeri.tv8.md

Găsiți mai multe informații despre candidații la alegerile parlamentare 2019, harta circumscripțiilor și știri electorale în categoria Alegeri.tv8.md.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!