/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Circumscripția Nisporeni: CEC a respins sesizarea lui Terguță, ACUM, prin care cerea scoaterea din cursa electorală a lui Plahotniuc, PDM

25 ianuarie 2019, ora 14:29

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au respins sesizarea lui Ion Terguță, candidat din partea blocului ACUM DA PAS pe circumscripția uninominală nr. 17 (Nisporeni), prin care acesta a cerut scoaterea lui Vlad Plahotniuc, candidatul Partidului Democrat (PD) pe aceeași circumscripție. 

Motivul respingerii sesizării este că Terguță a depus sesizarea prea târziu. Potrivit lui Iurie Ciocan, membru al CEC, în sesizare se vorbește despre fapte care au avut loc pe 3 ianuarie, iar sesizarea a fost depusă pe 22 ianuarie, termenul legal fiind de trei zile.

Ion Terguță nu a fost de acord cu poziția CEC-ului și a spus că a sesizat Comisia imediat ce a văzut imaginile video pe internet.

„Noi nu am fost martorii acestui eveniment, a fost un video pe care l-am descoperit întâmplător și l-am contestat imediat, dar noi cetățenii vrem să avem certitudinea că acestă procedură este legală și aplicată egal pentru toți concurenții”, a spus Terguță la ședința CEC.

La rândul său, Iurie Ciocan i-a recomandat candidatului să se adreseze în instanța de judecată pentru a-și revindeca drepturile.

Pe lângă Vlad Plahotniuc și Ion Terguță, pe circumscripția Nisporeni a mai fost înregistrat și candidatul Partidului Socialiștilor Pavel Artamonov.

alegeri.tv8.md

Găsiți mai multe informații despre candidații la alegerile parlamentare 2019, harta circumscripțiilor și știri electorale în categoria Alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram