Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, vrea să devină deputat, chiar dacă în 2017 a fost condamnat de prima instanţă pentru trafic de influenţă, iar în urma deciziei Judecătoriei Chişinău nu are dreptul să ocupe funcţii publice pe un termen de cinci ani. Deşi, timp de un an şi jumătate, pe portalul instanţelor nu a fost anunţată nici o şedinţă în dosarul lui Iurie Chirinciuc, iar fostul ministru şi Procuratura Anticorupţie (PA) nu au comunicat faptul că ar fi atacat cu apel sentinţa primei instanţe, ulterior, după ce am încercat să aflăm la ce etapă se află acest dosar, pe site-ul Curţii de Apel (CA) Chişinău a şi fost programată o primă şedinţă, scrie Ziarul de Gardă.

În august 2017, Judecătoria Chişinău l-a condamnat pe Iurie Chirinciuc la un an şi patru luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis, cu aplicarea unei amenzi de 35 de mii de lei, dar şi cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de cinci ani, executarea pedepsei fiind suspendată pentru o perioadă de un an.

După un an şi jumătate de la pronunţarea acestei sentinţe, Iurie Chirinciuc a decis să participe la alegerile parlamentare. Fostul ministru şi-a anunţat decizia la început de ianuarie, iar între timp a şi depus lista de semnături la Consiliul electoral de circumscripţie. Fostul ministru a colectat 823 de semnături şi va candida pe circumscripţia nr. 15 (Călăraşi).

La 21 ianuarie Iurie Chirinciuc a depus 823 de semnături la comisia electorală de circumscripție. Fostul ministru vrea să candideze pe circumscripția nr. 15 (Călărași), unde au fost deja înregistrați în calitate de concurenți electorali fostul ambasador Igor Munteanu (Blocul ACUM), ministrul Agriculturii, Nicolae Ciubuc (PDM), Ștefan Bolea (PSRM) și Olga Vlasenco (Partidul „Șor”).

Citiți materialul integral pe Ziarul de Gardă. Informații detaliate despre candidații pe circumscripții la alegerile electorale din 2019 găsiți pe Alegeri.tv8.md.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!