/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ Chemarea în judecată prin care se cere anularea certificatelor de integritate lui Șor și Plahotniuc, refuzată. Motivul

missing
25 ianuarie 2019, ora 11:49

„Judecătorul conchide că pretențiile reclamanților privind anularea certificatelor de integritate nu urmează a fi soluționate în instanța de judecată, or conform prevederilor art. 2, 3 din Legea contenciosului administrativ, certificatele de integritate nu constituie act administrativ. Respectiv instanța de judecată consideră necesar a refuza în primirea cererii de chemare în judecată depusă de PP Casa Noastră și Fundația pentru protecția drepturilor omului „Freedom Moldova” împotriva Autorității Naționale de Integritate, intervienient accesoriu Comisia Electorală Centrală privind anularea certificatelor de integritate”, se spune în încheierea semnată de judecătorul Victor Sîrbu.

Potrivit lui Grigore Petrenco, acesta este al doilea refuz al instanței de judecată, prima dată motivul fiind că nu au așteptat răspunsul ANI la cererea prealabilă. Despre acest lucru, Petrenco a scris pe pagina sa de facebook.

Încheierea este cu drept de recurs la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile prin intermediul Judecătoriei Chișinău (sediul Rîșcani).

Precizăm că în cererea de chemare în judecată, cei doi reclamanți au spus că „prin actul emis de Autoritatea Națională de Integritate a fost constatată integritatea ambilor candidați și confirmă posibilitatea lor de a candida pentru ocuparea funcției publice – deputat în Parlament. Considerăm actul sus-menționat ilegal în fond, fapt ce generează nulitatea lui”, se spune în cererea de chemare în judecată. Potrivit autorilor, atât Șor, cât și Plahotniuc au ocupat anterior funcțiile publice și au fost înlăturați din funcțiile ocupate pentru motive de corupție, încălcarea Constituției și a legilor R. Moldova. Detalii AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram