Membrul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) Gheorghe Petic a fost inclus, într-un final, pe lista blocului electoral ACUM DA PAS pe circumscripția națională, pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

Astfel, Petic, ar putea figura în lista ACUM DA PAS cu numărul 33, a scris Irina Arhire, susținătoarea acestuia, pe rețelele de socializare.

Reprezentanții PPDA au confirmat informația și au spus că a fost depus un demers în acest sens. De asemenea, urmează să fie depuse și actele la Comisia Electorală Centrală (CEC), precum și consimțământul candidatului de a fi inclus pe listă. Pentru aceasta, Gheorghe Petic va trebui să se prezinte personal la CEC. Ulterior, membrii Comisiei vor analiza demersul ACUM DA PAS în ședință publică și se vor expune în privința modificării listei candidaților blocului pe circumscripția națională.

Activistul PPDA a obținut certificatul de integritate de la Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI) pe 16 ianuarie.

Gheorghe Petic a fost reținut la jumătatea lunii octombrie a anului trecut. El a fost ridicat de polițiști din fața primăriei din Ungheni, fiind suspectat că ar fi violat o femeie. Acesta a respins acuzațiile.

Petic a ajuns în vizorul presei și al instituțiilor de drept după ce a declarat, inclusiv la TV8, că mai mulți polițiști de frontieră cu rang înalt și politicieni ar fi fost implicați într-o schemă de contrabandă cu țigări peste Prut.

Blocul electoral ACUM DA PAS s-a lansat astăzi în campania electorală pentru alegerile parlamentare din luna februarie. Formațiunea a înaintat 49 de candidați pe circumscripțiile uninominale și 55 de candidați pe circumscripția națională.

Puteți vedea lista completă a candidaților blocului ACUM DA PAS, în categoria Alegeri.tv8.md.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!