/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

În Chișinău la această oră nu sunt drumuri blocate, dar șoferii sunt îndemnați să ocolească aceste OPT străzi

missing
25 ianuarie 2019, ora 09:18

La această oră, în Chișinău nu sunt drumuri blocate, însă, autoritățile municipale îndeamnă conducătorii auto din capitală să evite aceste opt străzi: Ganea, Timiş, Poştei, Vadul lui Vodă, Paris, Podul Înalt, Căuşeni şi stradela Uzinelor, pentru a evita dificultățile de circulație.

Potrivit Primăriei Chișinău, azi-dimineață la linie au fost emise 311 troleibuze şi 88 de autobuze.

Autobuzul nr. 33, spre Dobrogea, și-a scurtat traseul a fost în localitate, acesta circulă doar până la biserică.

Pe parcursul nopții trecute, ÎM Regia „Exdrupo” a lucrat cu 48 de autospeciale, la curățarea zăpezii și împrăștiere de antiderapant. De ieri, ora 17.00 și pe parcursul nopții, drumarii au presărat 895 tone de antiderapant și 6,5 tone de sare, informează serviciul de presă al municipalității.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală a activat noaptea cu 33 de utilaje cu perie și lamă, pe trotuare și la trecerile de pietoni. De la ora 08.00, Regia lucrează cu 12 utilaje și 380 de muncitori, la deszăpezire și presărarea materialului antiderapant, se menționează într-un comunicat de la Primărie.

De asemenea, locuitorii orașului sunt îndemnați să utilizeze transportul public, în defavoarea mașinilor personale; șoferii să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. Agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să-şi curăţe zăpada de pe teritoriul în care activează.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Azi-dimineață a fost sistat traficul în ambele direcții pe traseul Cantemir – Comrat a transportului de mare tonaj, din motiv că carosabilul este acoperit cu gheață. Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, aici se prelucrează partea carosabilă cu antiderapant.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram