/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Mesajul lui Igor Dodon la începerea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare

25 ianuarie 2019, ora 09:41

Actualmente, Republica Moldova trece printr-o perioadă deloc ușoară. Avem de rezolvat o sarcină dificilă – împreună trebuie să facem o alegere conștientă, un pas chibzuit, astfel încât să scoatem țara din criză și să asigurăm dezvoltarea ei continuă. Trebuie să nu uităm că vom locui în această țară și după alegeri, de aceea, vă îndemn să vorbim și să acționăm în modul în care să nu ne fie rușine să ne privim în ochi și să ne salutăm”, susține Dodon.

Totodată, șeful statului spune că va face tot posibilul ca tuturor concurenților electorali să le fie create condiții egale și corecte pe parcursul întregii campanii, pentru ca aceasta să se desfășoare într-o atmosferă pașnică și constructivă.

Voi depune toate eforturile ca această campanie să corespundă standardelor internaționale înalte, iar observatorii să aprecieze rezultatele ei drept libere și democratice, fapt care va spori prestigiul Republicii Moldova pe arena internațională și va asigura progresul și prosperarea țării”, a scris Dodon.

La 24 februarie în R. Moldova se vor desfășura alegerile parlamentare în baza sistemului mixt, astfel 50 de deputați vor fi aleși pe liste de partid pe circumscripția națională, iar 51 pe circumscripții uninominale. Igor Dodon a anunțat că nu va participa la alegeri pe lista PSRM, deși anterior a anunțat că posibil va candida. Totuși acesta a declarat că sprijinul său moral și politic va fi pentru partidul socialiștilor, al cărui lider neformal se anunță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram