Transgaz și Banca Europeană de Investiții au semnat, la Luxemburg, un contract de finanțare pentru proiectul de interconectare Ungheni – Chișinău, în valoare de 38 de milioane de euro, informează Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Realizarea, proiectului constă în construirea unei conducte de transport gaze naturale Ungheni – Chișinău; trei stații de predare a gazelor naturale (două în Chișinău și una în Ungheni, localitatea Semeni); dotarea centrului de dispecerizare și dirijare de la Ghidighici. Rețeaua de transport gaze naturale Ungheni – Chișinău reprezintă faza a II-a din proiectul de interconectare Iași – Ungheni – Chișinău.

Compania Transgaz din ţara vecină a construit gazoductul Iași – Ungheni și în prezent gestionează construcția conductei Ungheni – Chișinău.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!