/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Facebook Messenger, WhatsApp şi Instagram vor fi unificate într-un singur serviciu simplificat

26 ianuarie 2019, ora 11:55

Facebook Messenger, WhatsApp şi mesageria privată din Instagram urmează să fie unificate sub o singură umbrelă de mesagerie Facebook, conform New York Times. Publicaţia americană are informaţii oferite chiar de către angajaţi Facebook care au dezvăluit sub anonimat că Mark Zuckerberg a cerut reconfigurarea tuturor serviciilor de mesagerie pe care compania le deţine pentru a putea comunica între ele, permiţând utilizatorilor să comunice indiferent dacă au conturi sau nu pe celelalte servicii, scrie go4it.ro.

Conform articolului de pe New York Times, toate cele trei servicii de mesagerie vor fi construite pe o nouă tehnologie de mesagerie. Aceasta va permite fiecărei aplicaţii în parte să trimită mesaje către celelalte două, utilizatorii putând rămâne în aplicaţia lor preferată în timp ce trimit mesaje, fotografii sau clipuri video către cunoscuţi. Zuckerberg consideră că această mişcare va permite astfel simplificarea modului de utilizare al aplicaţiilor de mesagerie.

Desigur, acest proces nu va fi simplu şi nici nu va fi implementat foarte curând. Munca pentru dezvoltarea platformei de comunicare unificată va fi gata abia la sfârşitul anului 2019 sau începutul anului 2020, în timp ce funcţionalitatea va trebui adaptată pentru fiecare în parte. Facebook a oferit chiar şi câteva declaraţii oficiale în care spune că doreşte să ofere servicii de mesagerie rapide, simple, pe care să te poţi baza, dar care să fie şi private. De aceea, toate cele trei servicii vor beneficia de criptare.

Această mişcare confirmă de asemenea şi motivele pentru care fondatorii Instagram şi WhatsApp au preferat să plece în ultimii câţiva ani. Facebook a promis la momentul achiziţiei acestor servicii independenţă completă, însă această perioadă de „lună de miere” pare să se termine. În urma scandalurilor din ultimii ani legate de securitatea datelor, Mark Zuckerberg a schimbat modul în care serviciile sale sunt organizate, acesta fiind concentrat pe o mai strânsă legătură între acestea.

Noua iniţiativă pare însă să sugereze că în cazul unui alt eveniment de genul „Cambridge Analytica”, datele utilizatorilor vor putea fi „furate” de pe mai multe servicii simultan, practic conturile de Facebook, Instagram şi WhatsApp ale unui singur utilizator fiind contopite într-unul singur, sau cel puţin existând posibilitatea de a le interconecta la un nivel mult mai „intim”.

În urma dezvăluirii acestor planuri, câţiva angajaţi WhatsApp au părăsit compania, nefiind satisfăcuţi de răspunsurile vagi şi ocolitoare pe care Zuckerberg le-a oferit în cadrul unei întâlniri care au avut loc în luna decembrie. Dintre toate serviciile de mesagerie de la Facebook, doar WhatsApp oferă criptare pe mesaje implicit şi stochează cele mai puţine date despre utilizatori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram