/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un candidat la parlamentare afirmă că a fost bătut după ce a dezvăluit acțiuni de intimidare asupra lui

27 ianuarie 2019, ora 14:53

Candidatul blocului ACUM DA PAS pentru circumscripția Edineț, Dinu Plângău, se plânge că a fost „bătut chiar pe scările poliției de trei persoane necunoscute, în prezența Poliției”. Potrivit lui, acest lucru s-a întâmplat după ce a făcut o intervenție live pe Facebook în care a anunțat mai multe intimidări asupra lui și a echipei acestuia.

Dinu Plângău că cele trei persoane l-ar fi amenințat cu răfuiala fizică și l-ar fi îndemnat să părăsească orașul Edineț.

„În atenția presei, ambasadelor acreditate în Republica Moldova şi observatorilor internaționali. Astazi, în jurul orelor 12.25, după live-ul din fața comisariatului de poliție Edineț, am fost bătut chiar pe scările poliției de trei persoane necunoscute în prezența poliției. Indivizii m-au lovit, amenințat cu rafuială fizică şi îndemnat să părăsesc Edinețul. Acum sunt în drum spre spital pentru examinarea gravității leziunilor corporale, după ce am depus o plângere la polițiştii care nu au reacționat în nici un fel la agresiunile persoanelor şi i-au lăsat să plece”, a scris Dinu Plângău pe Facebook.

Contactat de TV8, Svetlana Talpă, a menționat că la Inspectoratul de Poliție Edineț a fost înregistrată o cerere în acest sens. Potrivit ei, la moment serviciul lucrează și acumulează informațiile. Despre prezența polițiștilor în timpul agresiunii, ofițerul de presă a spus că la acel moment în preajmă se parca o autospecială a poliției, dar că nu ar fi observat agresiuni.

În intervenția live, candidatul ACUM a menționat că ar fi fost urmărit și filmat/fotografiat și că ar fi fost intimidat de oamenii legii. De asemenea, Dinu Plângău spune că și unii colegi de-ai lui ar fi fost telefonați și li s-ar fi cerut să nu participe la ședința de partid.

Ulterior, Blocul electoral ACUM Platforma DA şi PAS a declarat că „condamnă cu vehemenţă atacul mişelesc” asupra lui Dinu Plângău. De asemenea, membrii blocului cer demisia comisarului-şef al Inspectoratului de la Edineț și prinderea şi pedepsirea cât mai urgentă a agresorilor. „Vom anunţa ambasadele şi observatorii internaţionali cu privire la această obraznică încercare de a intimida concurenţii electorali şi a influenţa mersul scrutinului”, scrie într-o postare pe pagina de Facebook a blocului.

Mai jos vedeți adresarea integrală a candidatului ACUM, Dinu Plângău.

Declarații importante din fața Comisariatului de poliție, Edineț. Distribuim!

Gepostet von Dinu Plîngău am Sonntag, 27. Januar 2019

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram