Candidatul blocului ACUM DA PAS pentru circumscripția Edineț, Dinu Plângău, se plânge că a fost „bătut chiar pe scările poliției de trei persoane necunoscute, în prezența Poliției”. Potrivit lui, acest lucru s-a întâmplat după ce a făcut o intervenție live pe Facebook în care a anunțat mai multe intimidări asupra lui și a echipei acestuia.

Dinu Plângău că cele trei persoane l-ar fi amenințat cu răfuiala fizică și l-ar fi îndemnat să părăsească orașul Edineț.

„În atenția presei, ambasadelor acreditate în Republica Moldova şi observatorilor internaționali. Astazi, în jurul orelor 12.25, după live-ul din fața comisariatului de poliție Edineț, am fost bătut chiar pe scările poliției de trei persoane necunoscute în prezența poliției. Indivizii m-au lovit, amenințat cu rafuială fizică şi îndemnat să părăsesc Edinețul. Acum sunt în drum spre spital pentru examinarea gravității leziunilor corporale, după ce am depus o plângere la polițiştii care nu au reacționat în nici un fel la agresiunile persoanelor şi i-au lăsat să plece”, a scris Dinu Plângău pe Facebook.

Contactat de TV8, Svetlana Talpă, a menționat că la Inspectoratul de Poliție Edineț a fost înregistrată o cerere în acest sens. Potrivit ei, la moment serviciul lucrează și acumulează informațiile. Despre prezența polițiștilor în timpul agresiunii, ofițerul de presă a spus că la acel moment în preajmă se parca o autospecială a poliției, dar că nu ar fi observat agresiuni.

În intervenția live, candidatul ACUM a menționat că ar fi fost urmărit și filmat/fotografiat și că ar fi fost intimidat de oamenii legii. De asemenea, Dinu Plângău spune că și unii colegi de-ai lui ar fi fost telefonați și li s-ar fi cerut să nu participe la ședința de partid.

Ulterior, Blocul electoral ACUM Platforma DA şi PAS a declarat că „condamnă cu vehemenţă atacul mişelesc” asupra lui Dinu Plângău. De asemenea, membrii blocului cer demisia comisarului-şef al Inspectoratului de la Edineț și prinderea şi pedepsirea cât mai urgentă a agresorilor. „Vom anunţa ambasadele şi observatorii internaţionali cu privire la această obraznică încercare de a intimida concurenţii electorali şi a influenţa mersul scrutinului”, scrie într-o postare pe pagina de Facebook a blocului.

Mai jos vedeți adresarea integrală a candidatului ACUM, Dinu Plângău.

Declarații importante din fața Comisariatului de poliție, Edineț. Distribuim!

Gepostet von Dinu Plîngău am Sonntag, 27. Januar 2019

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!