/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Câte milioane de lei ar putea aloca statului pentru procurarea a 63,89% din acțiunile Moldindconbank

missing
28 ianuarie 2019, ora 15:41

Potrivit proiectului, Ministerul Finanțelor va aloca Agenției Proprietății Publice suma de 764043846,30 MDL pentru cumpărarea acțiunilor nou-emise de banca de importanță sistemică B.C. ”Moldindconbank” S.A. și acoperirea costurilor aferente cumpărării acțiunilor.

După procurare, Agenția Proprietății Publice va expune la vânzare pe piața reglementată a Bursei de Valori, prin intermediul licitației cu strigare, ca pachet unic, acțiunile deținute în banca de importanță sistemică B.C. ”Moldindconbank” S.A., la prețul inițial de vânzare, format din prețul de cumpărare al acțiunilor indicat la pct.1, plus costurile suportate la cumpărarea-vânzarea acestor acțiuni.

Potrivit documentului, Agenția Proprietății Publice va semna, în numele guvernului, un antecontract cu potențialul achizitor, care deține aprobarea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei pentru dobândirea sau majorarea deținerii în capitalul social al băncii al acțiunilor nou-emise de Moldindconbank. Documentul prevede și proiectului contractului de vânzare-cumpărare.

La 22 ianuarie 2019, Comitetul executiv al BNM a aprobat hotărârea privind permisiunea prealabilă pentru achiziționarea de către compania europeană „DOVERIE UNITED-HOLDING AD” a pachetului de 63,89 la sută din acțiunile Moldindconbank.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram