Fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost înregistrat în calitate de candidat din partea Partidului Liberal pentru funcția de deputat pe circumscripția 32 din Chișinău. O decizie în acest sens a fost aprobată la 25 ianuarie.

Potrivit acesteia, Chirtoacă a prezentat 33 de liste de subscripție cu 873 de semnături, dintre 577 au fost declarate valabile.

Pe circumscripția nr. 32 (Chișinău suburbii), din care face parte și localitatea Colonița, unde se află casa părintească a fostului edil al capitalei, mai candidează Mihail Popșoi de la ACUM DA PAS, Nina Costiuc de la PDM, Svetlana Popa de la PSRM și Sergiu Cebotari de la PP ȘOR.

Mai multe detalii despre alegerile parlamentare găsiți pe alegeri.tv8.md, unde vă puteți informa despre candidații pe circumscripțiile uninominale și candidații pe liste de partid pe circumscripția națională. Sunt trei hărți în care sunt împărțite cele 51 de circumscripții: național, internaționl și Chișinău. Pentru fiecare circumscripție reporterii TV8 publică informații despre candidații din partea partidelor și independenți care aspiră la funcția de deputat. Utilizatorii pot găsi CV-ul, declarația de avere a candidatului, dar și știri despre acesta.Informațiile de pe alegeri.tv8.md se actualizează în fiecare zi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!