Instanța de judecată urmează să decidă mâine, în prima parte a zilei, dacă-i permite lui Gheorghe Petic, activistul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), să meargă personal la sediul Comisiei Electorale Centrale (CEC) pentru a depune consimțământul de a participa la alegerile parlamentare din luna februarie.

Avocata lui Gheorghe Petic, Angela Istati, spune că magistrații nu au motive să nu-i permită acestuia să meargă la CEC, din motiv că acesta a obținut certificatul de integritate și există procesul verbal de la ședința blocului ACUM, unde s-a decis ca acesta să fie inclus în lista candidaților pe circumscripția națională.

Dacă i se va permite să meargă la CEC, iar ulterior, membrii Comisiei vor accepta includerea lui pe lista blocului ACUM DA PAS, Gheorghe Petic va figura în listă sub numărul 33.

Activistul PPDA a obținut certificatul de integritate de la Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI) pe 16 ianuarie.

Gheorghe Petic a fost reținut la jumătatea lunii octombrie a anului trecut. El a fost ridicat de polițiști din fața primăriei din Ungheni, fiind suspectat că ar fi violat o femeie. Acesta a respins acuzațiile.

Petic a ajuns în vizorul presei și al instituțiilor de drept după ce a declarat, inclusiv la TV8, că mai mulți polițiști de frontieră cu rang înalt și politicieni ar fi fost implicați într-o schemă de contrabandă cu țigări peste Prut.

Blocul electoral ACUM DA PAS s-a lansat astăzi în campania electorală pentru alegerile parlamentare din luna februarie. Formațiunea a înaintat 49 de candidați pe circumscripțiile uninominale și 55 de candidați pe circumscripția națională.

Puteți vedea lista completă a candidaților blocului ACUM DA PAS, în categoria Alegeri.tv8.md.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!