Subiectul „furtului miliardului” a fost discutat ieri, în cadrul dezbaterilor electorale de la TVR Moldova, între doi concurenți electorali din partea Partidului Politic „ȘOR” (PP ȘOR) și a blocului ACUM DA PAS: Dumitru Chitoroagă și, respectiv, Alexandru Slusari.

Candidatul ACUM DA PAS, Alexandru Slusari, care concurează pe circumscripția națională și pe circumscripția uninominală nr. 28 (Chișinău), a spus că blocul pe care îl reprezintă nu este de acord cu faptul ca banii fraudați să fie recuperați din contul cetățenilor: „Nu suntem de acord cu impunerea oamenilor să plătească acest miliard. Timp de cinci ani la noi se face mimarea procesului de investigare a fraudei bancare. Este necesar adresarea către serviciile speciale ale mai multor țări pentru asistență, alt sistem de justiție, alt procuror general, altă Procuratură, alt Centru Național Anticorupție și un proces real în care, în câteva luni, să fie investigat furtul”, a spus candidatul ACUM.

Alegeri.tv8.md

La rândul său, Dumitru Chitoroagă, candidatul PP ȘOR pe circumscripția uninominală nr. 25 (Chișinău),  susține că formațiunea pe care o reprezintă consideră că „furtul miliardului” este o problemă serioasă, dar concurenții electorali folosesc acest subiect pentru a dezorienta electoratul: „Furtul miliardului este o problemă serioasă. Domnul Ilan Șor nu este beneficiarul final al furtului miliardului, în caz contrar de mult ar fi părăsit țara. Mai mult decât atât, dumnealui conlucrează cu ancheta destul de productiv. Au fost scoase la iveală pe plan internațional mai multe scheme complexe de spălare a banilor, mai devreme sau mai târziu cu siguranță vom afla unde sunt acești bani. O altă problemă e că acest furt al miliardului a devenit o bâtă în mâinile unor partide politice care încearcă să dezorienteze populația”, a spus candidatul Partidului ȘOR.

Alegeri.tv8.md

Puteți vedea lista completă a candidaților blocului ACUM DA PAS și a Partidului ȘOR în categoria Alegeri.tv8.md.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!