/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/DOC/ Consiliul Electoral a refuzat înregistrarea lui Ion Leașcenco pe circumscripția Călărași. Motivul

missing
29 ianuarie 2019, ora 12:59

Contactat de TV8, Leașcenco a declarat că va contesta decizia la Comisia Electorală Centrală, iar dacă va fi nevoie vor ajunge și în instanța de judecată. Potrivit lui, se încearcă scoaterea candidaților unioniști pe circumscripțiile în care aceștia au șase să câștige.

Potrivit decizie, Leașcenco a prezentat 28 de liste cu 652 de semnături, dintre care doar 355 au fost considerate valabile, iar 297 au fost declarate nule. Pentru a fi înregistrați în cursa electorală pe circumscripții uninominale candidații trebuie să prezinte cel puțin 500 de semnături (în cazul bărbaților) și minim 250 de semnături (în cazul femeilor).

Pe aceeași circumscripție au fost înregistrați Nicolae Ciubuc, PDM, Ștefan Bolea, PSRM, Olga Vlasenco, Partidul Șor, Igor Munteanu, blocul ACUM, Iurie Chirinciuc, PL, Valeriu Sava, PCRM. Mai multe detalii despre candidați găsiți pe alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram