/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Doi camarazi, care au ieșit acum câteva luni din penitenciar, au organizat un jaf de proporții la Drochia, dar au fost reținuți la câteva ore

missing
29 ianuarie 2019, ora 13:16

Doi foști deținuți din Penitenciarul de la Bălți, care au ieșit acum câteva luni din detenție, au organizat un jaf într-o locuință din orașul Drochia, spune Poliția. Aceștia, alături de alți doi suspecți, riscă să revină în închisoare pe un termen de până la zece ani, dacă vor fi găsiți vinovați de furt.

Cazul a avut loc duminica trecută, pe 26 ianuarie. Din Spusele șefului Inspectoratului General de Poliție (IGP), Alexandru Pînzari, bănuiții au pătruns într-o casă din Drochia, au bătut și legat proprietarii, un cuplu de vârsta de a treia, și apoi i-au jefuit.

Indivizii ar fi furat din casa victimelor bani, bijuterii și un pistol deținut legal.

Poliția a fost sesizată în aceeași noapte. La câteva ore oamenii legii au pornit o cauză penală, iar a doua zi s-au făcut opt percheziții, la cinci suspecți. Șapte dintre percheziții au fost efectuate în municipiul Bălți.

În cadrul perchezițiilor, oamenii legii au găsit bunurile furate și, tot atunci, au fost reținuți patru suspecți.

Organizatorul jafului ar fi un tânăr de 25 de ani, care a fost eliberat din detenție în luna noiembrie a anului trecut. Ceilalți suspecți au câte 24, 21 și 23 de ani și toți au antecedente penale. Doar unul dintre ei și-a recunoscut vina.

Dacă vinovăția le va fi demonstrată în instanța de judecată, tinerii riscă o pedeapsă cu închisoare de la opt la zece ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram