Doi foști deținuți din Penitenciarul de la Bălți, care au ieșit acum câteva luni din detenție, au organizat un jaf într-o locuință din orașul Drochia, spune Poliția. Aceștia, alături de alți doi suspecți, riscă să revină în închisoare pe un termen de până la zece ani, dacă vor fi găsiți vinovați de furt.

Cazul a avut loc duminica trecută, pe 26 ianuarie. Din Spusele șefului Inspectoratului General de Poliție (IGP), Alexandru Pînzari, bănuiții au pătruns într-o casă din Drochia, au bătut și legat proprietarii, un cuplu de vârsta de a treia, și apoi i-au jefuit.

Indivizii ar fi furat din casa victimelor bani, bijuterii și un pistol deținut legal.

Poliția a fost sesizată în aceeași noapte. La câteva ore oamenii legii au pornit o cauză penală, iar a doua zi s-au făcut opt percheziții, la cinci suspecți. Șapte dintre percheziții au fost efectuate în municipiul Bălți.

În cadrul perchezițiilor, oamenii legii au găsit bunurile furate și, tot atunci, au fost reținuți patru suspecți.

Organizatorul jafului ar fi un tânăr de 25 de ani, care a fost eliberat din detenție în luna noiembrie a anului trecut. Ceilalți suspecți au câte 24, 21 și 23 de ani și toți au antecedente penale. Doar unul dintre ei și-a recunoscut vina.

Dacă vinovăția le va fi demonstrată în instanța de judecată, tinerii riscă o pedeapsă cu închisoare de la opt la zece ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!