Magistrații de la Judecătoria Orhei vor decide mâine, dacă-i permit lui Gheorghe Petic să meargă la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a depune consimțământul de a participa la alegerile parlamentare pe lista blocului ACUM DA PAS în circumscripția națională. 

Potrivit avocatei lui Gheorghe Petic, Angela Istrati, contactată de TV8.md, în cadrul ședinței de astăzi, părțile s-au expus, iar instanța a programat pronunțarea deciziei pentru ziua de mâine.

Membrii ACUM DA PAS au decis să-l includă pe Gheorghe Petic pe lista blocului pe circumscripția națională, pe poziția nr. 33. O decizie în acest sens urmează a fi luată de membrii CEC.

Activistul PPDA a obținut certificatul de integritate de la Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI) pe 16 ianuarie.

Gheorghe Petic a fost reținut la jumătatea lunii octombrie a anului trecut. El a fost ridicat de polițiști din fața primăriei din Ungheni, fiind suspectat că ar fi violat o femeie. Acesta a respins acuzațiile.

Petic a ajuns în vizorul presei și al instituțiilor de drept după ce a declarat, inclusiv la TV8, că mai mulți polițiști de frontieră cu rang înalt și politicieni ar fi fost implicați într-o schemă de contrabandă cu țigări peste Prut.

Puteți vedea lista completă a candidaților blocului ACUM DA PAS, în categoria Alegeri.tv8.md.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!