/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Magistrații de la Orhei vor decide mâine, dacă-i permit lui Petic să meargă la CEC, pentru a se înregistra la alegeri

missing
29 ianuarie 2019, ora 16:30

Magistrații de la Judecătoria Orhei vor decide mâine, dacă-i permit lui Gheorghe Petic să meargă la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a depune consimțământul de a participa la alegerile parlamentare pe lista blocului ACUM DA PAS în circumscripția națională. 

Potrivit avocatei lui Gheorghe Petic, Angela Istrati, contactată de TV8.md, în cadrul ședinței de astăzi, părțile s-au expus, iar instanța a programat pronunțarea deciziei pentru ziua de mâine.

Membrii ACUM DA PAS au decis să-l includă pe Gheorghe Petic pe lista blocului pe circumscripția națională, pe poziția nr. 33. O decizie în acest sens urmează a fi luată de membrii CEC.

Activistul PPDA a obținut certificatul de integritate de la Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI) pe 16 ianuarie.

Gheorghe Petic a fost reținut la jumătatea lunii octombrie a anului trecut. El a fost ridicat de polițiști din fața primăriei din Ungheni, fiind suspectat că ar fi violat o femeie. Acesta a respins acuzațiile.

Petic a ajuns în vizorul presei și al instituțiilor de drept după ce a declarat, inclusiv la TV8, că mai mulți polițiști de frontieră cu rang înalt și politicieni ar fi fost implicați într-o schemă de contrabandă cu țigări peste Prut.

Puteți vedea lista completă a candidaților blocului ACUM DA PAS, în categoria Alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram