/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Va scăpa Capitala de gunoiști. Ce a promis candidatul PSRM pe circumscripția 33 – Chișinău, Vladimir Roșca

missing
29 ianuarie 2019, ora 19:15

În discursul său, candidatul socialiștilor a spus că de apariția gunoiștilor neaturoizate sunt de vină însăși locuitorii suburbiilor, dar și autoritățile publice locale care nu fac nimic pentru a contracara fenomenul.

În fiecare localitate din suburbie există locuri de depozitare samovolnică a deșeurilor. Altfel vorbind, gunoiști neautorizate. Acestea se află la marginea localităților, ocupând terenuri de diverse forme de proprietate. Sursa alimenătrii lor cu deșeuri noi este mereu aceeași, localnicii cărora nu le pasă și mereu aduc porții noi. Transformarea procesului în unul sistematic îl asigură executivele locale. Consiliile locale nu remarcă tentative de a redresa situația din partea executivelor. Lipsesc propunerile de modificare ale bugetelor locale”, Vladimir Roșca, candidat din partea PSRM pe circumscripția 33 – Chișinău.

Socialistul spune că, de fapt, soluțiile nu sunt costisitoare.

Instalarea camerelor de exemplu, de luat vederi, de exemplu, este pe cât de eficientă pe atât de ieftină. Vedem dacă persoana se deplasează cu gunoiul pe acest drumuleț care a fost bătut spre această gunoiște evident că el nu va alege alt drum și va nimeri numaidecât sub vizorul acestor camere de luat vederi și va fi înregistrat. Transportarea stocurilor de gunoi ar putea fi efectuată fără pierderi dacă procesarea lor ar fi profitabilă. Profitabilitatea procesării deșeurilor este o practică internațională care cu mare regret în ultimii 10 ani așa și nu a ajuns la noi”, Vladimir Roșca, candidat din partea PSRM pe circumscripția 33 – Chișinău.

În componența Circumscripției numărul 33 – Chișinău, intră localitățile Băcioi, Codru, Durlești, Sângera și Trușeni. În total în regiunile menționate sunt înregistrați 60 de mii 335 de alegători. Până acum pe circumscripția 33 au fost înregistrați cinci concurenți electorali.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram