economie

Agenția pentru Eficiență Energetică a fuzionat cu Fondul pentru Eficiență Energetică. Guvernul a aprobat reorganizarea instituției

30 ianuarie 2019, ora 11:41
Distribuie:

Agenția pentru Eficiență Energetică a fuzionat, prin absorbție, cu cu Fondul pentru Eficiență Energetică. Astăzi, Executivul a aprobat proiectul de reorganizare a instituției.

„Proiectul hotărârii a fost elaborat întru executarea prevederilor art. 30, alin. (8) din Legea cu privire la eficiența energetică (în redacție nouă), care dispune reorganizarea Agenției pentru Eficiență Energetică prin fuziune (absorbție) cu Fondul pentru Eficiență Energetică, revizuirea cadrului instituțional de implementare a politicilor în domeniul eficienței energetice și valorificării surselor de energie regenerabilă, și de consolidare a capacităților autorității de implementare a politicilor”, a declarat în acest context ministrul Economiei și Infrastructurii (MEI), Chiril Gaburici.

Potrivit reprezentanților MEI, în proiectul Regulamentului este stabilit misiunea, domeniile de activitate, atribuțiile, drepturile, organizarea activității Agenției pentru Eficiență Energetică, instrumentele financiare, managementul proiectelor, precum și structura organizatorică a acesteia.

„Misiunea Agenției pentru Eficiență Energetică este de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, inclusiv prin atragerea şi gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării şi promovării proiectelor în domeniul eficienței energetice şi al energiei din surse regenerabile. Astfel, Agenția urmează să îndeplinească nu numai atribuțiile clasice, specifice autorității administrative, ce țin de gestionarea domeniului eficienței energetice şi al energiei din surse regenerabile, dar va avea şi rolul de a dezvolta şi pune în aplicare mecanisme de finanțare a proiectelor în domeniile respective”, se menționează într-un comunicat al MEI.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram