/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Guvernul a aprobat precontractul de vânzare a pachetului de acțiuni de la „Moldindconbank”, care va fi cumpărat de un investitor din Bulgaria

missing
30 ianuarie 2019, ora 11:17

Membrii Cabinetului de Miniștri au aprobat astăzi semnarea unui precontract privind cumpărarea şi deetatizarea acțiunilor nou-emise de banca de importanță sistemică BC „Moldindconbank” S.A. Pachetul de 63,89% din acțiunile nou-emise va fi cumpărat de către Agenția Proprietății Publice (APP), la un preț de peste 760 milioane de lei, iar ulterior, va fi vândut investitorului din Bulgaria.

„După procurarea pachetului de acțiuni a băncii comerciale, APP îl va expune la vânzare ca pachet unic, pe piața reglementată a Bursei de Valori, prin intermediul licitației cu strigare. În același timp, vor fi asigurate condiții egale de participare la licitație pentru potențialii achizitori care au aprobarea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei. În următoarea etapă, Agenția Proprietății Publice va semna, în numele Guvernului, un antecontract cu achizitorul desemnat câștigător al licitației”, explică reprezentanții Executivului.

Guvernul susține că decizia de a cumpăra și ulterior a vinde acțiunile nou emise ale BC „Moldindconbank” S.A. va contribui la menținerea stabilității băncii, va facilita realizarea tranzacției cu potențialii investitori și va impulsiona și mai mult reformarea sistemului bancar. Reprezentanții Guvernului fac referire la o procedură similară, aplicată în anul 2018, în cazul unui pachet de acțiuni al Moldova-Agroindbank.

„Este încă un pas spre întoarcerea miliardului, această sumă va merge către întoarcere creditului de urgență”, a declarat premierul Pavel Filip, în cadrul ședinței de la Guvern.

Potrivit Bancii Naționale a Moldovei (BNM), investitorul din Bulgaria este „DOVERIE UNITED-HOLDING AD”.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram