/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

În școlile sportive din Moldova vor fi introduse șase discipline noi, printre care fotbalul de plajă și biatlonul

missing
30 ianuarie 2019, ora 09:58

În școlile sportive din Republica Moldova vor fi introduse șase discipline noi: fotbalul de plajă, biatlonul, hocheiul, fotbalul-tenis, trânta și oina. Prevederile se regăsesc în noul Regulament de funcționare a școlilor sportive, aprobat astăzi de membrii Cabinetului de Miniștri.

De asemenea, noul Regulament prevede că grupele sportive vor putea fi frecventate de copiii cu deficiențe de văz, auz sau dizabilități locomotorii. Totodată, va fi majorat de la 10 la 14 numărul elevilor din sate, incluși în grupurile pentru taberele sportive de vară.

În același timp, școlile sportive vor începe anul de studii la 1 septembrie, și nu la 1 ianuarie, cum este în prezent.

Totodată, vârsta de admitere pentru mai multe categorii de sport, printre care gimnastică, fotbal, lupte, baschet și tenis va fi micșorată. De exemplu, la gimnastică fetele vor fi admise de la 5-7 ani și nu de la 6-8 ani cum este în prezent, iar băieții vor fi admiși la fotbal de la 7-9 ani, în loc de 8-10 ani cum este acum.

„Pentru aprecierea performanțelor obținute de cei mai buni sportivi la nivel internațional și includerea lor în Lotul național, se vor lua în considerație Jocurile Mondiale și Jocurile Olimpice de Tineret – concursuri care anterior nu erau în lista competițiilor oficiale. De asemenea, sportivii de performanță, premianți ai campionatelor naționale și ai competițiilor internaționale oficiale, își vor putea continua instruirea în grupurile „Avansați” și după vârsta de 21 de ani, actualmente, această vârstă fiind de 20 de ani”, se menționează într-un comunicat de la Guvern.

În Republica Moldova activează 93 de școli sportive și 6 licee cu profil sportiv.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram