/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/INFOGRAFIC/ Acestea sunt cele 15 partide care vor să ajungă în viitorul Parlament! Cum va arăta buletinul de vot

30 ianuarie 2019, ora 17:39

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat astăzi ultimii doi concurenți electorali pe circumscripția națională: Partidul Liberal și Partidul Verde Ecologist. Astfel, la viitoarele alegeri parlamentare vom putea să alegem unul dintre cele 15 partide politice care vor să ne reprezinte interesele în viitorul Legislativ. 

Partidul Democrat din Moldova va fi primul în buletinul de vot; formațiunea a înaintat 53 de candidați pe circumscripția națională. Al doilea concurent care va apărea în buletin va fi Blocul ACUM DA PAS, care are 54 de persoane în lista pe circumscripția națională. Partidul Comuniștilor din Republica Moldova va fi al treilea concurent în buletinul de vot; formațiunea are 50 de candidați pe listă.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va fi al patrulea în buletin; acesta are 55 de candidați pe circumscripția națională. Partidul ȘOR, care va figura în buletin cu cifra cinci, are 51 de candidați pe circumscripția națională.

Mișcarea Antimafie are 32 de candidați pe circumscripția națională; formațiunea va fi pe poziția a șasea în buletinul de vot, iar Partidul Nostru are 54 de candidați și va apărea în buletin cu cifra șapte.

Partidul Național Liberal va fi al optulea în buletin. Formațiunea a înregistrat la CEC 40 de candidați pe circumscripția națională.

Partidul Voința Poporului are 30 de candidați pe listă și va apărea al nouălea în buletinul de vot.

Pe poziția a zecea în buletin va fi Partidul Regiunilor, care a înregistrat 43 de candidați la CEC.

Cu numărul 11 în buletin va fi Partidul Democrația Acasă, formațiune care propune 37 de candidați pe listă. Acesta va fi urmat de Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Nadejda”, numărul 12 în buletin, care are 34 de potențiali deputați pe listă.

Partidul Patria Rodina va apărea în buletin cu numărul 13 și cu 35 de candidați pe listă.

Ultimele două partide din buletin vor fi cele înregistrate astăzi: Partidul Verde Ecologist, nr. 14 în buletin, care are 31 de candidați, și Partidul Liberal, nr. 15, cu 30 de candidați pe circumscripția națională.

Pentru a vedea listele candidaților pe circumscripția națională și circumscripțiile uninominale, harta circumscripțiilor din țară și de peste hotare și a citi știrile la subiectul alegerilor parlamentare, accesați Alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram