Mariana Tauber, vicepreședinta Partidului Politic „ȘOR” (PP ȘOR) și candidata formațiunii pe circumscripția nr. 19 (Ivancea), spune că președintele partidului Ilan Șor este un exemplu de om care luptă cu corupția și că el este primul care a deconspirat schemele furtului miliardului.  

„Noi suntem un exemplu când, într-adevăr, partidul și liderul partidului luptă cu corupția. Noi cu toții cunoaștem că domnul Ilan Şor este primul om de afaceri şi primul om, în genere, în istoria ţării Republica Moldova, care a deschis schemele meschine ale celor care au fost implicaţi în furtul miliardului și datorită informațiilor care au fost oferite de dumnealui organelor competente… dumnealui fiind persoana care a oferit informaţia necesară pentru ca persoanele implicate şi vinovate în furtul miliardului să fie condamnaţi şi acuma, la ziua de asrăzi, îşi ispăşesc pedeapsa. Vorbim despre ex-prim-ministrul Vlad Filat şi Veaceslav Platon și este primul caz în istoria țării noastre când oficialii, politicieni, funcționari de rang înalt sutn condamnați la închisoare, este primul exemplu al nostru de luptă cu corupția”, a declarat Marina Tauber la dezbaterile electorale de la TVR Moldova.

Judecătoria Chișinău, oficiul Buiucani, a emis pe 21 iunie 2017, o hotărâre prin care actualul primar de Orhei a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare. În aceeași zi, Ilan Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar.

La ședința din 19 septembrie 2018 instanța a acceptat cererea avocaților lui Șor și a dispus printr-o încheiere efectuarea expertizei financiar – contabile solicitate.

În prezent, dosarul lui Ilan Șor se află la Curtea de Apel Cahul. Ultima ședință de judecată trebuia să aibă loc acum aproximativ o săptămână, dar fost amânată. Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, instanța a dispus amânarea ședinței pe motiv că expertiza financiar-contabilă dispusă anterior de către instanța de judecată nu este finalizată. Instanța susține că va solicita urgentarea efectuării acesteia.

Următoarea ședință fiind fixată pentru data de 20 februarie 2019.

Ilan Șor candidează la funcția de deputat în Parlament pe circumscripția națională, fiind primul pe lista PP ȘOR. De asemenea, acesta concurează pe circumscripția uninominală nr. 18 (Orhei).

Lista candidaților PP ȘOR la alegerile parlamentare o puteți găsi pe Alegeri.tv8.md.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!