Comisia Electorală Centrală a respins contestația Partidului Socialiștilor care a cerut sancționarea blocului ACUM pentru că la data de 22 ianuarie Maia Sandu și Andrei Năstase au participat la București la o dezbatere. Contestatarul a remarcat că dacă evenimentul organizat de Fundația Universitară a Mării Negre, iar toate cheltuielile fiind acoperite de ultima, atunci reiese că pentru a-și promova mesajele agitaționale/identice agitației electorale candidații blocului ACUM au acceptat să fie susținuți financiar de către o fundație străină din fonduri străine, gen de finanțare care este contrară prevederilor art. 41 din Codul Electoral.

Membrii CEC au respins acuzația precizând că evenimentul a avut loc cu trei zile înainte de începerea campaniei electorale, 22 ianuarie. Totuși, s-a menționat că cheltuielile pentru deplasare vor trebuie să fie reflectate în raportul de activitate ale partidelor pe care le reprezintă.

Precizăm că, PSRM în contestația depusă la CEC au menționat declarația Maiei Sandu care în timpul dezbaterii a declarat că au venit la eveniment fiind finanțați de către o fundație.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!