/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Șeful statului anunță că a rezolvat problema produselor moldovenești care tranzitează Ucraina

missing
30 ianuarie 2019, ora 18:04

„Am convenit cu Vladimir Putin – la rugămintea Președintelui Moldovei, începând cu ziua de astăzi, toate mărfurile moldovenești pot fi exportate pe piața Federației Ruse, tranzitând teritoriul Ucrainei. Odată cu anularea de către Rusia a taxelor vamale pentru mărfurile moldovenești, aceste decizii vor permite majorarea, în termeni restrânși, a cifrei de afaceri dintre țările noastre”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

O decizie a guvernului Federației ruse din 29 decembrie a pus în pericol exportul produselor moldovenești în Rusia. Potrivit acesteia, se interzice importul în Rusia a produselor ucrainene și a celor tranzitate prin Ucraina, cum sunt cele din Moldova.

În anexa deciziei este prezentată o listă de produse, printre care sunt și unele fabricate în regiunea transnistreană și exportate în Rusia, inclusiv bunuri industriale, echipamente electrice, alcool, legume și fructe etc. În particular, au fost interzise produsele unor astfel mărci cum ar fi Elektromash, KVINT, Moldavkabel și a mai multor întreprinderi agricole.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram