Aflat într-o vizită la Moscova, șeful statului susține că a rezolvat problema privind sancțiunile impuse produselor moldovenești care tranzitează Ucraina. Potrivit lui Dodon, la o astfel de înțelegere a ajuns cu președintele rus.

„Am convenit cu Vladimir Putin – la rugămintea Președintelui Moldovei, începând cu ziua de astăzi, toate mărfurile moldovenești pot fi exportate pe piața Federației Ruse, tranzitând teritoriul Ucrainei. Odată cu anularea de către Rusia a taxelor vamale pentru mărfurile moldovenești, aceste decizii vor permite majorarea, în termeni restrânși, a cifrei de afaceri dintre țările noastre”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

O decizie a guvernului Federației ruse din 29 decembrie a pus în pericol exportul produselor moldovenești în Rusia. Potrivit acesteia, se interzice importul în Rusia a produselor ucrainene și a celor tranzitate prin Ucraina, cum sunt cele din Moldova.

În anexa deciziei este prezentată o listă de produse, printre care sunt și unele fabricate în regiunea transnistreană și exportate în Rusia, inclusiv bunuri industriale, echipamente electrice, alcool, legume și fructe etc. În particular, au fost interzise produsele unor astfel mărci cum ar fi Elektromash, KVINT, Moldavkabel și a mai multor întreprinderi agricole.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!