Un bărbat din UTA Găgăuzia a fost condamnat pentru că și-a omorât un consătean, apoi l-a dezmembrat, i-a furat verigheta, apoi l-a aruncat în fântâna din curtea casei. Inculpatul va sta în închisoare 21 de ani și 11 luni. Acesta a fost condamnat pentru trei capete de acuzare: omor intenţionat, furt şi păstrarea ilegală a muniţiilor.

Potivit Procuraturii, crimele au avut loc în noaptea de 12 spre 13 iulie 2018, în casa inculpatului din satul Dezghingea.

„Condamnatul şi-a invitat consăteanul în ospeţie, iar după ce au consumat împreună alcool între ei s-a iscat un conflict. Gazda i-a aplicat musafirului câteva lovituri cu o tijă metalică în regiunea capului, victima decedând pe loc. Ulterior, pentru a ascunde urmele infracţiunii, acesta a dezmembrat cadavrul victimei, i-a scos verigheta din aur, după care a aruncat corpul neînsufleţit în fântână din faţa casei”, informează procurorii într-un comunicat.

Cadavrul victimei a fost găsit peste câteva zile de la omor, după ce Poliția a fost alertată despre dispariția lui.

Oamenii legii au făcut percheziții acasă la inculpat, unde au găsit și ridicat trei cartuşe, deţinute ilegal.

Din momentul reţinerii şi până la pronunţarea sentinţei acesta s-a aflat în arest preventiv. Fiind audiat de procurori, inculpatul şi-a recunoscut vina.

Bărbatul condamnat are 53 de ani şi anterior a mai fost judecat.

Pe lângă închisoare, el urmează să achite în beneficiul succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 515 mii lei.
Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!