Postul nostru de televiziune TV8 a reflectat echilibrat concurenții la alegerile parlamentare din acest an în perioada preelectorală, potrivit datelor raportului de monitorizare a comportamentului media realizat de Asociație Presei Independente (API) și Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI). 

Potrivit raportorilor, tendința a fost menținută în buletinele de știri și în emisiuni, atât în privința frecvenței și a volumului apariției concurenților electorali, cât și în privința tonalității abordării acestora.

În total, au fost monitorizate 28 de instituții media autohtone, dintre care 12 posturi TV. Raportul a arătat că postul Moldova 1 și Pro TV a reflectat neutru concurenții electorali, posturi precum Prime TV, Publika TV, Canal 2 și Canal 3 au favorizat Partidul Democrat, postul Jurnal TV a favorizat blocul ACUM, iar posturile NTV Moldova și Accent TV au favorizat Partidul Socialiștilor.

Monitorizarea a fost efectuată în cadrul Coaliției pentru Alegeri Libere și Corecte, în perioada 9-24 ianuarie 2019.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!