Postul nostru de televiziune TV8 a reflectat echilibrat concurenții la alegerile parlamentare din acest an în perioada preelectorală, potrivit datelor raportului de monitorizare a comportamentului media realizat de Asociație Presei Independente (API) și Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI). 

Potrivit raportorilor, tendința a fost menținută în buletinele de știri și în emisiuni, atât în privința frecvenței și a volumului apariției concurenților electorali, cât și în privința tonalității abordării acestora.

În total, au fost monitorizate 28 de instituții media autohtone, dintre care 12 posturi TV. Raportul a arătat că postul Moldova 1 și Pro TV a reflectat neutru concurenții electorali, posturi precum Prime TV, Publika TV, Canal 2 și Canal 3 au favorizat Partidul Democrat, postul Jurnal TV a favorizat blocul ACUM, iar posturile NTV Moldova și Accent TV au favorizat Partidul Socialiștilor.

Monitorizarea a fost efectuată în cadrul Coaliției pentru Alegeri Libere și Corecte, în perioada 9-24 ianuarie 2019.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!