Instanța de judecată i-a permis lui Gheorghe Petic să meargă la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a se înregistra în calitate de concurent la alegerile parlamentare din februarie, din partea blocului ACUM Platforma DA și PAS.

Acesta va trebui să meargă la Comisie și să depună personal consimțământul de a participa la alegeri, iar apoi, membrii CEC vor decide dacă acceptă modificările listei blocului ACUM pe circumscripția națională.

Colegii lui Petic din ACUM au decis să-l includă pe listă cu numărul 33 după ce acesta a primit certificat de integritate de la Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI).

Gheorghe Petic a fost reținut la jumătatea lunii octombrie a anului trecut. El a fost ridicat de polițiști din fața primăriei din Ungheni, fiind suspectat că ar fi violat o femeie. Acesta a respins acuzațiile.

Petic a ajuns în vizorul presei și al instituțiilor de drept după ce a declarat, inclusiv la TV8, că mai mulți polițiști de frontieră cu rang înalt și politicieni ar fi fost implicați într-o schemă de contrabandă cu țigări peste Prut.

Puteți vedea lista completă a candidaților blocului ACUM DA PAS, în categoria Alegeri.tv8.md.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!