/VIDEO/ Ce spune judecătoarea care a refuzat să examineze dosarul lui Filat despre motivele sale

31 ianuarie 2019, ora 14:33

„Toate motivele expuse în cerere sunt anexate la dosar și avocații au acces la el”, a declarat Garabajiu, precizând că avocații pot face publice motivele sale.

Prima ședință în cel de-al doilea dosar în care este învinuit fostul premier Vlad Filat a fost amânată, din acest motiv. Următoarea ședință a fost fixată la 6 februarie la ora 10:30. Cauza urmează a fi examinată de completul de judecată: Djeta Chistol, Tatiana Bivol și Olga Ionașcu.

Filat este învinuit că ar fi săvârșit infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Potrivit procurorilor, în perioada anului 2013, fostul premier ar fi urmărit scopul deghizării originii ilicite și transferului mijloacelor financiare în proporţii deosebit de mari, provenite din infracțiuni de corupție, și ar fi fost organizatorul și autorul infracțiunii de spălare de bani, utilizând un intermediar cu care se afla în relații de afinitate, pentru realizarea transferurilor.

Vlad Filat a fost condamnat la data de 27 iunie 2016, de către magistrații judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare. Ulterior decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Dosarul a ajuns la CtEDO. Fostul premier este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram