Șapte membri ai unui presupus grup criminal care se ocupa de traficul de droguri au fost reținuți de autoritățile din Republica Moldova. Printre cei reținuți sunt lideri ai grupării criminale și organizatori. 

Cazul este documentat din anul 2016 pe teritoriul Republicii Moldova, al Spaniei, Federației Ruse și Belarus.

În acest răstimp, se estimează că membrii grupării au transportat din Spania în Rusia circa o tonă de hașiș, potrivit procurorului Dumitru Ștefîrța, de la Procuratura pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Un kilogram de hașiș era cumpărat cu circa 700 de dolari din Spania și vândut în Rusia cu circa 2000 de dolari.

Gruparea criminală era coordonată din Republica Moldova și, potrivit procurorilor, avea circa 23 de membri.

În prezent, cei șapte presupuși membri ai grupării criminale sunt în arest preventiv. Alți zece suspecți au fost reținuți în Spania, Rusia, Belarus și Ucraina.

O parte dintre membrii grupării sunt foști și actuali angajați ai Poliției de Frontieră, a Inspectoratului Național de Patrulare și alte instituții de drept din Moldova.

De asemenea, potrivit procurorilor, alte persoane suspecte sunt date în căutare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!