/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Grupare din traficanți de droguri, printre care și foști polițiști moldoveni, deconspirată! Ar fi transportat o tonă de hașiș din Spania în Rusia

31 ianuarie 2019, ora 10:43

Șapte membri ai unui presupus grup criminal care se ocupa de traficul de droguri au fost reținuți de autoritățile din Republica Moldova. Printre cei reținuți sunt lideri ai grupării criminale și organizatori. 

Cazul este documentat din anul 2016 pe teritoriul Republicii Moldova, al Spaniei, Federației Ruse și Belarus.

În acest răstimp, se estimează că membrii grupării au transportat din Spania în Rusia circa o tonă de hașiș, potrivit procurorului Dumitru Ștefîrța, de la Procuratura pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Un kilogram de hașiș era cumpărat cu circa 700 de dolari din Spania și vândut în Rusia cu circa 2000 de dolari.

Gruparea criminală era coordonată din Republica Moldova și, potrivit procurorilor, avea circa 23 de membri.

În prezent, cei șapte presupuși membri ai grupării criminale sunt în arest preventiv. Alți zece suspecți au fost reținuți în Spania, Rusia, Belarus și Ucraina.

O parte dintre membrii grupării sunt foști și actuali angajați ai Poliției de Frontieră, a Inspectoratului Național de Patrulare și alte instituții de drept din Moldova.

De asemenea, potrivit procurorilor, alte persoane suspecte sunt date în căutare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram