Bărbat din Ialoveni, acuzat că a încercată să-și corupă colegii de celulă, în timp ce se afla în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA), a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, cu amendă în mărime de două sute de mii de lei, cu privarea de dreptul de a exercita funcții publice pe un termen de cinci ani.

Sentința a fost pronunțată de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. El și-a recunoscut vina.

Anterior, Procuratura Anticorupție a comunicat anterior despre bărbatul, care, fiind reținut și plasat în Izolatorul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție, a pretins de la doi colegi de celulă, figuranți pe alte dosare de corupție – 5 000 și, respectiv, 7 000 euro.

În schimbul banilor, acesta susținea că va influența procurorii anticorupție care conduceau urmărirea penală pe cauzele învinuiților, și judecătorii de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău, care urmau să examineze demersurile privind prelungirea măsurii preventive „arestarea preventivă” în vederea înlocuirii acesteia cu o măsură mai blândă.

Sentința de condamnare este cu drept de apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!