Reprezentanții blocului ACUM DA PAS afirmă că cheltuielile locuitorilor din Republica Moldova pentru medicamente pot fi reduse cu 25%. Potrivit membrilor blocului, acesta este unul dintre obiectivele formațiunii pentru perioada când vor ajunge la guvernare. 

Potrivit celor de la ACUM, motivul prețurilor mari la medicamente pe piața autohtonă sunt tendințele monopoliste, cerințele exagerate impuse producătorilor de pe piața UE, haosul din legislație și exodul companiilor consacrate de medicamente.

„Angajamentul va fi realizat prin câteva măsuri: (I) majorarea alocărilor pentru compensarea medicamentelor din bugetul de stat, (II) facilitarea concurenței, inclusiv prin reducerea din cerințele inutile pentru producătorii consacrați de medicamente, (III) transpunerea directivelor UE în legislația națională – sunt doar câteva dintre măsurile noastre care vor asigura scăderea prețurilor la medicamente și care pot asigura o gamă adecvată de medicamente la nivel național”, spun cei de la ACUM.

Totodată, reprezentanții blocului au enunțat și alte angajamente din domeniul sănătății precum: majorarea salariilor și crearea condițiilor bune de lucru pentru angajații din domeniu, îmbunătățirea educației viitorilor medici, accelerarea eforturilor de diminuare a mortalității infantile, creșterea calității și accesului la servicii oncologice și spitale mai bine echipate.

Găsiți informații despre candidații blocului ACUM DA PAS pe pagina Alegeri.tv8.md.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!