/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Anatol Ursu a contestat hotărârea prin care i s-a refuzat înregistrarea pe circumscripția Ialoveni. Ce a decis CEC

02 februarie 2019, ora 16:26

Ursu a contestat decizia Consiliul Electoral al circumscripției nr 22 Ialoveni care i-a refuzat înregistrarea pentru că nu mai mult de jumătate din semnăturile prezentate au fost declarate nule. În contestație, acesta a cerut validarea a 263 de semnături din cele 297 declarate nule, care ar garanta numărul minimal de semnături colectate pentru candidat.

Precizăm că, anterior Anatol Ursu susține că în spatele deciziei ar sta partidul democrat, din partea căruia, la Ialoveni, candidează Monica Babuc, informații respinse de reprezentanții formațiunii politice.

„Sunt declarații care în mare parte sunt nefondate. Instituțiile statului nu trebuiesc confundate cu conducerea unui partid, chiar dacă se află la guvernare”, Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt al PDM.

Ursu a depus actele în calitate de candidat al partidului Democrația Acasă. Partid care este înscris și pe circumscripția uninominală cu 37 de candidați pe listă, Ursu regăsindu-se cu numărul doi pe listă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram