Judecătoria Ungheni a cerut, în ședința de astăzi, examinarea listelor de subscripție prezentate de concurentul pe circumscripția Nisporeni, Vlad Plahotniuc. Despre aceasta a anunțat candidatul ACUM DA PAS pentru aceeași circumscripție, Ion Terguță, care a și contestat în judecată hotărârea Consiliului electoral de înregistrare în calitate de candidat a lui Vladimir Plahotniuc.

„Pauză în procesul Terguță versus Plahotniuc. Instanța a cerut examinarea listelor de subscripție a concurentului Vlad Plahotniuc. Reprezentantul CECE a plecat la Nisporeni”, a scris pe o rețea de socializare Ion Terguță.

Candidatul blocului ACUM pe circumscripția Nisporeni spune că liderul PDM ar fi admis încălcarea art.47 alin.(4) al Codului electoral prin faptul completării listelor de subscripție nu de către susținători personal așa cum spune legea și cum aceasta s-a aplicat în raport cu alți candidați, ci de către operatori.

De asemenea, că ar fi încălcat art.47 alin.(3) al Codului electoral prin aceea că listele de subscripție au fost completate fără a ține cont de primăriile în care locuiesc cei ce au semnat în susținerea lui Vladimir Plahotniuc.

Ion Terguță menționează și încălcarea art.47 alin.(6) al Codului electoral prin faptul că semnăturile nu au fost colectate în prezența membrilor grupului de inițiativă, ci în lipsa acestora.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!