/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Noi cazuri de gripă în Capitală. Un bărbat, bolnav de gripă, a decedat. Peste 100 de persoane au fost spitalizate

04 februarie 2019, ora 17:18

Se atestă o situație epideomiologică tensionată, având în vedere faptul că crește numărul de cazuri noi de gripă și a căilor respiratorii superioare. În săptămâna precedentă au fost raportate 4982 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, cu 31% mai mult decât săptămâna anterioară”, Carolina Olaru, șefă interimară, direcția asistență socială și sănătate.

Cei mai afectați sunt copiii cu vârstele de până la 4 ani. De la începutul anului, în capitală s-au înregistrat 308 cazuri de gripă. Pentru evitarea îmbolnăvirii, medicii ne recomandă să ne adresăm imediat după ajutor și să nu ne tratăm cu metode din popor. De asemenea, medicii îndeamnă oamenii să poarte măști de protecție. Foarte important este și spălatul pe mâini, dar și evitarea locurilor aglomerate. La nivel național, gripa a provocat moartea a 12 oameni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram