Tot mai mulți chișinăuieni se îmbolnăvesc de gripă. Potrivit autorităților municipale, în ultima săptămână au fost înregistrate 156 cazuri de gripă, dintre care o persoană în vârstă de 72 de ani a decedat, iar peste o sută au fost internate. Totodată, în această perioadă alte peste o mie de persoane cu infecții ale căilor respiratorii au fost spitalizate.

Se atestă o situație epideomiologică tensionată, având în vedere faptul că crește numărul de cazuri noi de gripă și a căilor respiratorii superioare. În săptămâna precedentă au fost raportate 4982 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, cu 31% mai mult decât săptămâna anterioară”, Carolina Olaru, șefă interimară, direcția asistență socială și sănătate.

Cei mai afectați sunt copiii cu vârstele de până la 4 ani. De la începutul anului, în capitală s-au înregistrat 308 cazuri de gripă. Pentru evitarea îmbolnăvirii, medicii ne recomandă să ne adresăm imediat după ajutor și să nu ne tratăm cu metode din popor. De asemenea, medicii îndeamnă oamenii să poarte măști de protecție. Foarte important este și spălatul pe mâini, dar și evitarea locurilor aglomerate. La nivel național, gripa a provocat moartea a 12 oameni.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!