/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Președinta Consiliului Electoral de la Nisporeni apare într-un panou electoral al candidatului Vlad Plahotniuc. Cum explică funcționara

04 februarie 2019, ora 13:40

Președinta Consiliului Electoral al Circumscripției uninominale nr. 17, Nisporeni, Ana Buhnea, apare într-un panou electoral al candidatului pe această circumscripție din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc.

„Astăzi am avut o întâlnire cu alegătorii din satul Ciorești, în mijlocul satului. Lume multă, discuți interesante, dar am avut timp și să analizez un pic billboard-ul Partidului Democrat. Am constat că este unul care inspiră frică prin expresiile de fundal, dar nu asta mi-a atras atenția, ci chipul femeii din planul doi. Întrebarea mea către nisporeneni, cine este femeia? Sunt sigur că ați văzut acest billboard în fiecare din localitatea dvs.”, a scris Ion Terguță, candidat al blocului ACUM pe aceeași circumscripție, pe rețelele de socializare.

Foto: Facebook/Ion Terguță

Ana Buhnea confirmă faptul că apare în imaginea de pe panoul publicitar. Președinta Consiliului Electoral spune că fotografia este mai veche și a fost făcută la un Hram: „Dumneavoastră vă uitați imaginea aceea din ce lună a anului este făcută? Eram la un Hram. Am și eu dreptul să merg la Hram vara? Am fost și eu la un Hram și am nimerit într-o poză. Vedeți că poze acuma se fac… numai nu știu unde nu se fac”, a spus Buhnea, contactată de TV8.md.

Funcționara susține că a văzut imaginea abia azi și că nu i s-a solicitat acordul de a fi utilizată pentru publicitate: „Astăzi chiar mi-a arătat cineva dintre membrii biroului pe o poză în calculator”, a spus Ana Buhnea. Aceasta a spus că mai mult nu poate să comenteze nimic și nici nu a decis deocamdată dacă va solicita reprezentanților PDM să scoată panoul.

Ana Buhnea apare și pe rețelele de socializare pe fundalul unei imagini de la un eveniment al Partidului Democrat.

Foto: Facebook/Ana Buhnea

Pe pagina web a PDM scrie că Ana Buhnea este președinta Organizației de Femei a Partidului Democrat din Nisporeni.

Captură: Pdm.md

Am contactat și reprezentantul PDM în Consiliul Electoral al circumscripției Nisporeni, Victor Tulbure. Acesta însă a refuzat să ne ofere un comentariu la telefon și ne-a invitat la biroul central să discutăm sau să-i expediem o solicitare în scris.

De menționat că Regulamentul privind activitatea consiliului electoral de circumscripţie prevede că președinții Consiliilor Electorale pot fi demiși în cazul încălcării articolului 32, aliniatul 7 din Codul Electoral, care prevede că: „Membrii consiliilor şi birourilor electorale nu pot face agitaţie în favoarea sau în defavoarea persoanelor ce candidează la o funcţie publică eligibilă; nu pot să se implice în activităţi politice în susţinerea vreunuia din concurenţii electorali; nu pot să se afilieze nici unuia din ei; nu  pot sprijini financiar sau prin orice alte modalităţi, direct sau indirect, nici un concurent electoral (…)”.

Nici președinta CEC, Alina Russu, și nici reprezentanții serviciului de presă al instituției nu au răspuns la telefon deocamdată pentru a ne oferi un comentariu la acest subiect.

Ulterior, președinta CEC, Alina Russu a spus că la adresa instituției a parvenit o sesizare în această privință, care va fi examinată în următoarele zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram