Dorin Chirtoacă cere eliminarea Partidului Socialiștilor din cursa electorală. El spune că șeful statului, Igor Dodon, a utilizat resursele prezidențiale pentru promovarea PSRM, a implicat persoane din afara țării în campania electorală, dar și a promovat foștii săi colegi de partid la evenimentele la care a participat. În replică, reprezentanții PSRM au spus că Dorin Chirtoacă acționează la comandă.

Declarațiile lui Dorin Chirtoacă au fost făcute după ce săptămâna trecută Igro Dodon a mers într-o vizită oficială în Federația Rusă unde s-a întâlnit cu Vladimir Puțin.

Dodon implică persoane din afara Republicii Moldova, în cazul dat pe Putin, în favoarea PSRM și asta este încălcare directă a codului electoral”, Dorin Chirtoacă, candidat pe lista PL și pe circumscripția 32 Chișinău.

Chirtoacă spune că după ce a revenit din Federația Rusă, Igor Dodon a participat la mai multe evenimente, în diferite regiuni ale țării,s în cadrul cărora ar fi promovat candidații PSRM.

Așa numiții 660 de ani de la înființarea statului Moldovenesc, după care a 2-a zi, sau în aceeași zi Comrat, după care Ocnița, Soroca , după care Ocnița, sau ordinea în care a fost. Ce face Dodon la aceste întruniri. Adună activul de partid socialist și la președinție Doamna Greceanîi, deși dormea pe acolo prin tribune, da era prezentă, candidat PSRM”, Dorin Chirtoacă, candidat pe lista PL și pe circumscripția 32 Chișinău.

Pe de altă parte, unul din candidații PSRM, Ion Ceban, a declarat că prin atacurile sale Dorin Chirtoacă ar fi acționat la comandă.

Dorin Chirtoacă care urma să stea la pușcărie pentru fărădelegile pe care le-a făcut în municipiul Chișinău astăzi execută ordinele în continuare a domnului Plahotniuc și Partidul Democrat în scop de recunoștință pentru faptul că nu face ani grei de pușcărie”, Ion Ceban, candidat pe lista PSRM.

Am solicitat și un comentariu din partea Președinției. Serviciul de presă al instituției prezidențiale a emis un mesaj în care a menționat că declarațiile unor sau altor candidați la funcția de deputat trebuie tratate exclusiv în context electoral.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!