/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Drumarii au început să cârpească gropile de pe străzile capitalei. Șofer: „Plombele sunt ca dinții, azi le pui și mâine cad jos”

04 februarie 2019, ora 18:10

Fie că ați simțit asta sau nu, dar primele gropi de pe străzile capitalei au început deja să fie acoperite cu prundiș. Plombarea a început de noaptea trecută, timp în care au fost plombați în jur de 150 de metri pătrați de drum. Autoritățile spun că lucrările se vor desfășura doar în cursul nopții pentru a nu da peste cap circulația rutieră. În schimb, după ce afară se va încălzi, municipalitatea susține că se va apuca mai serios de reabilitarea străzilor. Eforturile celor de la conducerea Primăriei nu sunt luate în serios de șoferi, care spun că drumurile arată de parcă sunt mâncate de gărgărițe.

Viaductul care leagă sectorul Centru de Botanică a dat mari bătăi de cap șoferilor, după topirea zăpezii. Din cauza gropilor, mai multe mașini s-au ales cu roțile sparte. Noaptea trecută, muncitorii au acoperit găurile, însă criticile șoferilor nu au dispărut: „Sunt groaznice. Trebuie reparație „capitală”, plombele nu rezolvă problema”. „Plombele sunt fix ca la dinți, azi o pui și mâine îți cade jos”.

Un alt drum care, potrivit autorităților a fost plombat, este și strada Ialoveni. Dimineață am mers să vedem cum arată aceasta, însă gropile nu aveau semne că ar fi fost „plombate”.

Din cauza drumurilor rele, a avut de suferit și o mașină care împrăștia prundiș peste gropile de pe strada Kogălniceanu din capitală. Asfaltul de sub remorcă s-a surpat în doar câteva secunde.

Șoferul spune că nu este prima dată când se întâmplă un astfel de incident. La scurt timp, după ce mașina a fost scoasă din groapă, muncitorul a urcat în remorcă și a continuat să toarne prundiș.

Potrivit autorităților municipale, Exdrupo a intervenit, în primul rând, pe acele porțiuni care au fost sesizate de către șoferi. Pentru a nu da peste cap traficul rutier, lucrările vor avea loc doar pe timp de noapte, susține primarul general interimar.

RUSLAN CODREANU, PRIMAR INTERIMAR AL MUN. CHIȘINĂU:Sunt lucrări în asfalt rece, nu în asfalt frezat cum s-a făcut iarna trecută, conform standardelor ce ne permit să lucrăm la -5 grade. Ele sunt acum pentru evită situațiile de risc, în primăvară oricum vom interveni la plombările respective pentru a freza și turnă cu asfalt și a betona calitativ”.

Potrivit autorităților municipale, în timpul primei intervenții din această noapte au fost acoperite aproape 150 metri pătrați de gropi. Un metru pătrat costă 400 de lei.

Reporteră: Ana Sârbu;
Imagine: Mark Diaconu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram