Compania Air Moldova anunță că a remediat situația accesului pasagerilor cu cetățenie română în Irlanda. Astfel, pasagerii români vor fi acceptați la zbor în baza cărții de identitate valabile.

În acest context, Air Moldova a făcu publică răspunsul primit de la partenerul său care reprezintă compania în Irlanda: „(….)the policy adopted last Friday night for which Air Moldova received a carrier liability notice WILL NOT BE IMPLEMENTED FOR THE FORESEEABLE FUTURE”.

Air Moldova mulțumește pentru înțelegere și asigură pe toți pasagerii că se află în permanență legătură cu toate autoritățile naționale în țările în care operează pentru a se asigura că se conformează tuturor regulilor de operare a curselor aeriene spre acestea. Totodată, sfătuie toți pasagerii, indiferent de țară în care călătoresc și cetățenia pe care o dețin, să verifice înainte de plecarea spre aeroport, că dețin toate documentele solicitate de statul respectiv pentru accesul pe teritoriul său.

În cazul în care pasagerii consideră că le sunt încălcate drepturi îi sfătuim să se adreseze în acest sens consulatului sau ambasadelor care îi reprezintă ca cetățeni în statul respectiv, acesta fiind cel mai în măsură să cunoască detalii privind acordurile care guvernează accesul pe teritoriul străin al propriilor cetățeni .

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!