/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Epopeea spoturilor PD continuă: CSJ a anulat decizia Curții de Apel în cazul Jurnal TV și a trimis dosarul spre rejudecare

missing
05 februarie 2019, ora 20:44

Astfel, după examinarea recursului Jurnal TV împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău, din 31 ianuarie, care a menținut decizia primei instanțe, privind obligarea difuzării spoturilor PD, Curtea Supremă de Justiție a casat acea deciziei și a trimis dosarul spre rejudecare de către un alt complet de judecată al Curții de Apel.

CSJ a constatat că decizia Curții de Apel în cazul obligării postului TV de a difuza spoturile PD a fost adoptată cu încălcarea normelor de drept procedural. Din materialele cauzei lipsea procesul-verbal al şedinţei de judecată în prima instanţă. Astfel, potrivit magistraților CSJ, din decizia Curții de Apel nu este clar cum a fost stabilită poziția acesteia referitor la soluția primei instanțe, în condiţiile în care în dosar lipseşte procesul-verbal al şedinţei de judecată în prima instanţă. „Respectiv, se atestă că instanţa de apel a menţinut în vigoare o hotărâre judecătorească la adoptarea căreia este incert dacă a fost respectat principiul nemijlocirii şi oralităţii dezbaterilor judiciare, consemnat în articolul 25 din Codul de procedură civilă”, se menționează în decizia CSJ.

Din aceste considerente, CSJ a decis restituirea cauzei către Curtea de Apel în scopul rejudecării ei.

Dumitru Pavel, reprezentatul Jurnal TV, care a apărat interesele instituției media în judecată, a menționat în recurs că instanțele inferioare nici nu au apelat la specialiști, așa cum a solicitat, pentru a verifica dacă spoturile conțineau sau nu publicitate electorală mascată pentru PD.

Precizăm că Judecătoria Chișinău, prima instanță care a examinat contestația PD, pe 24 ianuarie curent, a obligat Jurnal TV să difuzeze spoturile PD, iar Curtea de Apel Chișinău, la care postul de televiziune a făcut recurs, a menținut în vigoare, pe 31 ianuarie, această decizie. Pe lângă obligația de a difuza spoturile respective, Jurnal TV mai trebuia să compenseze, pentru perioada de refuz, câte 2 minute de publicitate contra-plată pe zi, începând cu data de 18 ianuarie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram