Reprezentanții Inspectoratului Național de Probațiune (INP) susțin că nu pot să ne ofere informații cu privire la datele din Certificatul de Integritate al lui Victor Bogatico, primarul orașului Rîșcani, care se regăsește pe lista candidaților Partidului Nostru (PN), pe circumscripția națională, la alegerile parlamentare din acest an.

Într-un răspuns la o solicitare a TV8.md, reprezentanții INP menționează că, nu ne poate oferi informațiile solicitate, întrucât vor fi aduse grave încălcări ale Legii nr. 133, „cu privire la protecția datelor cu caracter personal”.

„Certificatele de Integritate nu sunt eliberate de INP, ci de Autoritatea Națională de Integritate (ANI), la solicitarea entităților publice sau a persoanelor fizice care candidează pentru ocupare unor funcții publice eligibile”, se menționează în răspunsul primit de la INP.

Am cerut informații de la INP cu privire la datele din Certificatele de Integritate ale candidaților la alegerile parlamentare Ilan Șor și Victor Bogatico, cu solicitarea de a ni se explica de ce în certificatul lui Victor Bogatico este menționat, în aliniatul cu privire la dreptul de a ocupa anumite funcții publice, despre faptul că acesta a fost condamnat pe articolul 326 al. 2 din Codul Penal al Republicii Moldova, în timp ce în certificatul de integritate al lui Ilan Șor, și el condamnat penal în primă instanță, nu există vreo mențiune de acest gen. De menționat că, în ambele cazuri, dosarele se află pe rol la în instanțele de apel, la Curtea de Apel Bălți, în cazul lui Bogatico, și la Curtea de Apel Cahul, în cazul lui Șor.

Ne-am adresat la INP după ce reprezentanții ANI ne-au comentat, la același subiect, că deși Certificatele de Integritate sunt eliberate de ANI, informațiile sunt preluate din bazele de date ale INP.

La același subiect:

Șor și Bogatico, doi primari, candidați la parlamentare, condamnați în prima instanță, cu certificate de integritate diferite

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!