/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ BILANȚ: Zece morţi şi mai mulți răniţi în incendiul devastator de la Paris. O persoană, reţinută de către poliţie

missing
05 februarie 2019, ora 20:32

Zece persoane au murit şi mai mulți au fost răniți într-un incendiu violent care a avariat un imobil situat în arondismentul 16 din Paris în noaptea de luni spre marţi, 5 ianuarie, potrivit pbs.org.

De asemenea, Agerpres scrie că o locatară a imobilului a fost reţinută de către poliţie. Astfel, a fost lansată o anchetă pentru „distrugere voluntară prin incendiu care a cauzat moartea”.

După aproape cinci ore de intervenţii, pompierii au reuşit, la scurt timp după ora locală 06:00 (05:00 GMT), să stingă incendiul, care a cauzat şi rănirea a aproximativ 30 de persoane, dintre care şase pompieri.

„Bilanţul s-ar putea agrava întrucât operaţiunile de recunoaştere nu au avut deocamdată loc la ultimele etaje ale imobilului, unde focul a fost cel mai violent”, a avertizat purtătorul de cuvânt al Serviciului de pompieri parizian, Clément Cognon.

Parisul este în doliu în această dimineaţă, bilanţul este teribil”, a reacţionat pe Twitter primarul Parisului, Anne Hidalgo.

De asemenea, două imobile din apropiere au fost evacuate ca măsură de precauţie. Responsabilii primăriei arondismentului 16 din Paris s-au deplasat la locul incidentului pentru a găsi soluţii de cazare pentru sinistraţi.

În total, aproximativ 200 de pompieri au participat la această intervenţie.

Pe 12 ianuarie 2019, o explozie în reţeaua de alimentare cu gaz, urmată de un incendiu, s-a soldat cu patru morţi în arondismentul 9 din Paris, în zona centrală a capitalei franceze.

În dimineața zilei de azi, 5 ianuarie, şapte persoane au murit, iar alte 28 au fost rănite în urma unei incendiu izbucnit într-o clădire rezidenţială din partea de vest a Parisului.

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”en”><p lang=”en” dir=”ltr”>An overnight blaze at a residential building in Paris has killed at least 10 people <a href=”https://t.co/mK2ZkebMkx”>pic.twitter.com/mK2ZkebMkx</a></p>&mdash; TicToc by Bloomberg (@tictoc) <a href=”https://twitter.com/tictoc/status/1092840303264972800?ref_src=twsrc%5Etfw”>February 5, 2019</a></blockquote>
<script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram