/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ #Politcheck cu Igor Boțan! Profilul Partidului Voința Poporului, cea mai tânără formațiune de la aceste alegeri

missing
05 februarie 2019, ora 09:55

Partidul Voința Poporului este o formațiune politică tânără, care se declară ca fiind poziționată pe centru dreapta, pe eșichierul politic. Acesta a fost înregistrat pe 13 iunie 2018 și are în prezent circa 5400 de membri. Partidul este condus de Ștefan Urîtu.

Voința Poporului a fost înregistrat la Comisia Electorală Centrală în calitate de concurent pe circumscripția națională pe data de 24 ianuarie. Lista candidaților formațiunii conține 30 de nume. Partidul va apărea în buletinul de vor sub cifra nouă. Capul listei partidului pe circumscripția națională este președintele formațiunii Ștefan Urîtu; acesta este urmat de Iurie Scobioală și Teodor Cîrnaț.

Anterior, membrii PVP s-au expus împotriva modificării sistemului electoral proporțional în cel de tip uninominal: „Votul uninominal nu este, deci cum a spus domnul Artur, nu este și reprezentativ atât cum este votul proporțional, și, pe de altă parte, votul proporțional asigură dezvoltarea partidelor”, a spus Ștefan Urîtu, în cadrul unei conferințe de presă. Respectiv, la aceste alegeri partidul are candidați doar pe circumscripția națională.

Dat fiind faptul că a fost fondată recent, formațiunea nu a participat deocamdată la vreun scrutin electoral, însă, președintele partidului Ștefan Urîtu, a participat în calitate de candidat independent, la alegerile din anul 2009. Acesta a acumulat doar 0,1% și nu a trecut pragul electoral pentru a ajunge în Parlament. Ulterior, acesta a devenit totuși deputat, pe listele Partidului Liberal.

În 2011, Ștefan Urîtu a devenit membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC), iar ulterior, vicepreședinte CEC. El a fost demis din funcția de vicepreședinte, după ce la un protest al Platformei DA a declarat că alegerile din 2014 și din 2015 au fost fraudate.

Când va ajunge la putere, Partidul Voința Poporului își propune să dezvolte clasa de mijloc, relațiile cu țările din Est și Vest, eliminarea corupției și a oligarhiei, facilitarea business-ului mic și mijlociu, generarea noilor locuri de muncă  asistență medicală gratuită ș.a.

Angajamente PVP:

Dezvoltarea clasei de mijloc;
Dezvoltarea relațiilor cu Estul și Vestul;
Eliminarea corupției;
Eliminarea oligarhiei;
Facilitarea businessu-ului mic și mijlociu;
Locuri noi de muncă;
Asistență medicală gratuită.

Lista candidaților PVP la alegerile parlamentare din 2019 o puteți consulta pe Alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram